Нарізана капуста змішується з буряком, часником і розкладається по банкам. Все заливають маринадом з води, цукру, солі, перцю, лаврового листа, оцту, залишають до повного охолодження і відправляється на зберігання в холодильник. Виходить дуже смачна, ніжна закуска.
Інгредієнти: на 3 л.
- Капуста білоголова 1.5 – 2 кг
- Буряк – 1 шт.
- Часник – 0.5 головок
- Вода – 1 л
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 3 ст. л.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Оцет столовий 9% – 0.5 склянки
Процес приготування:
Як приготувати мариновану капусту з буряком і часником по-грузинськи? Капусту добре промиваємо під проточною водою і обсушуємо на паперовому рушнику. Далі знімаємо з неї верхні листки і вирізаємо качан.
Нарізаємо капусту великими шматками.
Буряк також промиваємо, чистимо і нарізаємо її тонкою соломкою. Можна також натерти на крупній тертці. Часник очищаємо і ріжемо на тонкі пластинки.
Перекладаємо всі овочі в окрему ємність, добре їх змішуємо і перекладаємо в трилітрову банку.
Тепер готуємо маринад. Для цього наливаємо в каструлю питну воду, додаємо до неї цукровий пісок, сіль, чорний перець горошком і лавровий лист. Доводимо до кипіння і варимо протягом 10 хвилин. Потім знімаємо з конфорки, дістаємо лавровий лист із перцем і додаємо оцет.
Заливаємо капусту з буряком і часником гарячим маринадом і даємо постояти до повного охолодження. Далі закриваємо банку поліетиленовою кришкою і відправляємо на зберігання в холодильник. Капуста повинна промаринуватися мінімум добу.
Готову закуску перекладаємо в тарілку і подаємо до столу до основного блюда з гарніром. Приємного апетиту!
Маринована капуста гарячим розсолом Маринована капуста з буряком Маринована капуста з буряком і часником Маринована капуста з оцтом Маринована капуста по-грузинськи з буряком Маринована капуста шматками з буряком