Відмінний варіант овочевої закуски – піднімає апетит, підходить до більшості м’ясних страв. Така капуста маринується досить швидко – через день страву вже буде готове до подачі. Буряк і моркву для приготування натираємо на крупній тертці, а капусту ріжемо на тонкі квадратики. Оцет рекомендуємо використовувати яблучний.
Інгредієнти: на 3 л.
- Капуста білокачанна – 1 шт.
- Буряк – 200 гр.
- Морква – 2 – 3 шт.
- Часник – 1 шт.
- Вода – 1 л
- Сіль – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 12 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Оцет яблучний 5% – 1 склянка
- Перець чорний горошок – 1 шт.
- Перець чорний мелений – 2 – 3 ч. л.
- Лавровий лист – 2 шт.
Процес приготування:
Готувати мариновану капусту з буряком, морквою, олією і оцтом легко! З качана капусти, знімаємо верхні листки. Капусту промиваємо, обсушуємо.
Листя капусти нарізаємо невеликими тонкими квадратиками.
Буряк і моркву чистимо, промиваємо, обсушуємо. Очищені коренеплоди натираємо на крупній тертці.
Часник очистимо від лушпиння.
В трилітрову банку викладаємо половину капусти, морква, часник, буряк і закриваємо знову капустою. Ущільнюємо овочі руками.
Для приготування маринаду у воду додаємо сіль, цукор, рослинна олія, обидва види перцю і лаврове листя. Доводимо маринад до кипіння, вливаємо оцет, перемішуємо і знімаємо з плити.
Заливаємо овочі в банку приготованим гарячим маринадом.
Закриваємо кришкою і залишаємо на десять-дванадцять годин при кімнатній температурі для маринування.
Після закінчення зазначеного часу капусту охолоджуємо в холодильнику і потім її можна вже подавати на стіл. Зберігаємо таку капусту в холодильнику не більше трьох днів – по мірі зберігання вона ще буде стає більш пікантною.
Приємного апетиту!
Гостра маринована капуста Маринована капуста гарячим розсолом Маринована капуста з буряком і морквою Маринована капуста з буряком і часником Маринована капуста з олією і оцтом Маринована капуста шматками з буряком Маринована капуста шматками з оцтом