Відмінний варіант овочевої закуски – піднімає апетит, підходить до більшості м’ясних страв. Така капуста маринується досить швидко – через день страву вже буде готове до подачі. Буряк і моркву для приготування натираємо на крупній тертці, а капусту ріжемо на тонкі квадратики. Оцет рекомендуємо використовувати яблучний.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Капуста білокачанна – 1 шт.
  • Буряк – 200 гр.
  • Морква – 2 – 3 шт.
  • Часник – 1 шт.
  • Вода – 1 л
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 12 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Оцет яблучний 5% – 1 склянка
  • Перець чорний горошок – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – 2 – 3 ч. л.
  • Лавровий лист – 2 шт.

Процес приготування:

Готувати мариновану капусту з буряком, морквою, олією і оцтом легко! З качана капусти, знімаємо верхні листки. Капусту промиваємо, обсушуємо.

Листя капусти нарізаємо невеликими тонкими квадратиками.

Буряк і моркву чистимо, промиваємо, обсушуємо. Очищені коренеплоди натираємо на крупній тертці.

Часник очистимо від лушпиння.

В трилітрову банку викладаємо половину капусти, морква, часник, буряк і закриваємо знову капустою. Ущільнюємо овочі руками.

Для приготування маринаду у воду додаємо сіль, цукор, рослинна олія, обидва види перцю і лаврове листя. Доводимо маринад до кипіння, вливаємо оцет, перемішуємо і знімаємо з плити.

Заливаємо овочі в банку приготованим гарячим маринадом.

Закриваємо кришкою і залишаємо на десять-дванадцять годин при кімнатній температурі для маринування.

Після закінчення зазначеного часу капусту охолоджуємо в холодильнику і потім її можна вже подавати на стіл. Зберігаємо таку капусту в холодильнику не більше трьох днів – по мірі зберігання вона ще буде стає більш пікантною.

Приємного апетиту!

Гостра маринована капуста Маринована капуста гарячим розсолом Маринована капуста з буряком і морквою Маринована капуста з буряком і часником Маринована капуста з олією і оцтом Маринована капуста шматками з буряком Маринована капуста шматками з оцтом