Маринована капуста з морквою, болгарським перцем і часником, приготовлена швидким способом за рахунок заливки овочів гарячим маринадом і тонкої їх нарізці, буде у вас хорошою закускою і до повсякденного, і до святкового столу. Для гарного зовнішнього вигляду важливо овочі тонко і красиво нашаткувати і вибрати перець червоного кольору.
Інгредієнти: на 2 л.
- Капуста білокачанна – 1 кг
- Морква – 1 шт.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Вода – 100 мл
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Масло рослинне – 100 мл
- Оцет столовий 9% – 50 мл
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Спочатку підготуйте у вказаній в рецепті кількості всі інгредієнти для маринування капусти, щоб все було під рукою. Овочі почистіть, промийте холодною водою. Набір спецій підготуйте по своєму смаку.
Гострим ножем або за допомогою інших кухонних помічників подрібніть капусту на тонку довгу соломку і перекладіть її в посуд для маринування.
Очищену моркву подрібнити на крупній тертці.
Наріжте тонкою соломкою болгарський перець і перекладіть його разом з морквою до капусти.
Зваріть маринад із вказаного в рецепті кількості води, олії, оцту, цукру і солі. У киплячий маринад покладіть очищені і роздавлені ножем зубки часнику, спеції і прокип’ятіть його кілька хвилин. Потім влийте оцет і вимкніть вогонь.
Киплячим маринадом рівномірно залийте нашатковані овочі.
Потім ложкою овочі з маринадом перемішайте, не перетираючи капусту.
Приготовлену капусту залиште на 15 хвилин при домашньої температурі, а потім на 1 годину як мінімум поставте в холодильник. Ваша хрустка та смачна закуска по закінчення цього часу буде готова. Можете подавати до столу.
Приємного апетиту і смачних страв!