Нарізана капуста і морква перемішуються разом з часником. Потім все залити маринадом з води, солі, цукру, оцту і рослинної олії. Овочі залишаються, таким чином, на добу. Закуска готова, зберігається в холодильнику і виходить дуже смачною.
Інгредієнти: на 5 арк.
- Капуста білокачанна – 2.5 кг
- Часник – 3 зуб.
- Морква – 3 – 4 шт.
- Вода – 1 л
- Цукор-пісок – 0.5 – 1 склянка
- Оцет столовий 9% – 0.5 склянки
- Масло рослинне – 0.5 склянки
- Сіль – 2 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати мариновану капусту з морквою, часником і олією швидкого приготування? Капусту ретельно промиваємо під проточною водою, обсушуємо і тонко шаткуємо.
Морква також вимиваємо, чистимо і натираємо на крупній тертці.
В окремій ємності змішати разом овочі.
Часник очищаємо і тиснемо за допомогою чесночницы або дуже дрібно нарізаємо ножем. Відправляємо його до капусти з морквою і перемішуємо.
Тепер переходимо до приготування маринаду. В підходящу за розміром каструлю наливаємо питну воду, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.
Потім додаємо сіль, цукровий пісок, оцет і рослинне масло. Все перемішуємо і варимо пару хвилин, поки цукор повністю не розчиниться.
Заливаємо получившимся маринадом капусту з морквою і часником. Накриваємо ємність кришкою і залишаємо маринуватися на добу при кімнатній температурі.
Розкладаємо мариновану капусту по банкам і відправляємо на зберігання в холодильник. Подаємо до столу як закуску або гарнір до основного блюда.
Смачного!