Капуста з морквою тонко шинкують і заливаються гарячим маринадом з води, оцту, рослинного масла, солі, цукру. Все залишається на півтори години, розкладається по банкам і відправляється на зберігання в холодильник. Виходить неймовірно смачно.
Інгредієнти: на 2 л.
- Капуста білокачанна – 1 кг
- Морква – 1 шт.
- Оцет столовий 9% – 5 ст. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 5 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Вода – 500 мл
- Лавровий лист – 3 шт.
- Перець чорний горошок – 7 шт.
Процес приготування:
Готувати мариновану капусту швидкого приготування з морквою і оцтом в банку просто! Моркву ретельно промиваємо під проточною водою, чистимо і шаткуємо на крупній тертці.
Капусту також промиваємо, обсушуємо на паперовому рушнику, знімаємо верхні листи, вирізаємо качан і тонко шаткуємо ножем або за допомогою спеціальної насадки на тертці.
Переходимо до приготування маринаду. У підходящий сотейник або каструлю наливаємо питну воду, додаємо туди цукровий пісок і сіль. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і продовжуємо варити на невеликому вогні. Відправляємо у воду лавровий лист і чорний перець горошком. Готуємо ще пару хвилин, поки цукор з сіллю повністю не розчиняться. Знімаємо з плити, додаємо оцет, рослинне масло і перемішуємо.
Заливаємо получившимся маринадом капусту з морквою. Все добре перемішуємо і залишаємо на півтори години для маринування.
Через цей час повинен буде утворитися сік. Значить, капуста готова. Розкладаємо її по банкам і закриваємо кришками. Відправляємо на зберігання в холодильник. Подаємо до столу як закуску або гарнір до основного блюда. Приємного апетиту!
Маринована капуста гарячим розсолом Маринована капуста з морквою Маринована капуста з морквою і оцтом Маринована капуста з олією і оцтом Маринована капуста з оцтом