Скумбрія – жирна морська риба. Тому для її маринування так добре підходить сухий спосіб. Риба солитись у власному соку, але філе залишається щільним і не розкисає.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Скумбрія – 1,5 кг
- Сіль морська – 2,5 ст. ложки
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Оцет яблучний 6% – 100 мл
- Масло рослинне – 100 мл
- Гірчиця порошок – 1 ч. л.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Перець чорний горошок – 15 шт.
- Тмин – 2 ч. л.
- Коріандр – 2 ч. л.
- Розмарин сушений – 2 ч. л.
- Чебрець свіжий – 2 ч. л.
Процес приготування:
Готувати мариновану скумбрію без води легко! Скумбрію помийте і наріжте шматками по 2,5-3 сантиметри товщиною. Складіть рибу в глибоку миску.
Ріпчасту цибулю наріжте кільцями і додати в миску.
Посоліть і додайте всі сухі спеції до риби. Лавровий лист розкришите руками.
Додайте оцет, добре перемішайте. Складіть рибу в банку і залийте рослинним маслом.
Поставте банку зі скумбрією маринуватися в холодильник на добу. Готову рибу можна подавати разом з маринованою цибулею.
Приємного апетиту!
Маринована скумбрія