Скумбрія – жирна морська риба. Тому для її маринування так добре підходить сухий спосіб. Риба солитись у власному соку, але філе залишається щільним і не розкисає.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Скумбрія – 1,5 кг
  • Сіль морська – 2,5 ст. ложки
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Оцет яблучний 6% – 100 мл
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Гірчиця порошок – 1 ч. л.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Перець чорний горошок – 15 шт.
  • Тмин – 2 ч. л.
  • Коріандр – 2 ч. л.
  • Розмарин сушений – 2 ч. л.
  • Чебрець свіжий – 2 ч. л.

Процес приготування:

Готувати мариновану скумбрію без води легко! Скумбрію помийте і наріжте шматками по 2,5-3 сантиметри товщиною. Складіть рибу в глибоку миску.

Ріпчасту цибулю наріжте кільцями і додати в миску.

Посоліть і додайте всі сухі спеції до риби. Лавровий лист розкришите руками.

Додайте оцет, добре перемішайте. Складіть рибу в банку і залийте рослинним маслом.

Поставте банку зі скумбрією маринуватися в холодильник на добу. Готову рибу можна подавати разом з маринованою цибулею.

Приємного апетиту!

Маринована скумбрія