Якщо червона риба вважається делікатесом і коштує відповідно, то скумбрія доступний всім продукт. І приготувавши її за цим рецептом вона виходить просто пальчики оближеш.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Скумбрія – 1 шт.
  • Вода – 250 мл
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сіль – 0,75 ст. л.
  • Гвоздика – 3 – 5 бутонів
  • Цукор-пісок – 0,5 ч. л.
  • Коріандр – 1 ч. л.
  • Перець духмяний горошок – 4-6 шт.
  • Оцет столовий 9% – 0,5 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка

Процес приготування:

Як приготувати скумбрію, мариновану по-особливому, навіть смачніше червоної риби? В підходящу для маринування ємність всипте сіль, цукор, сухі спеції, влийте чисту воду і рослинну олію. Доведіть маринад до кипіння і варіть кілька хвилин, періодично помішуючи. Потім зніміть маринад з вогню і додайте оцет.

Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями.

Скумбрію помийте, відріжте голову, плавники і хвіст. Наріжте тушку скибочками однакової товщини.

Викладіть скумбрію і цибулю в глибоку ємність, залийте розсолом, маринадом.

Поставте скумбрію в холодильник маринуватися на 24 години. Після закінчення цього часу можна подавати мариновану рибу на стіл.

Приємного апетиту!

Маринована скумбрія