З великим бажанням хочу поділитися чудовим, на мій погляд, рецепт смачною, ароматною маринованої скумбрії, приготовленої в чайному розсолі. Така скумбрія – чудовий варіант холодної закуски для святкового торжества.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Скумбрія – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Вода – 1 л
  • Куркума – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Сіль велика – 4 ст. л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Чай чорний – 3 пакета

Процес приготування:

Як приготувати мариновану скумбрію в чайному розсолі? Свіжоморожену скумбрію очистити від плавників, хвоста і голови, акуратно видаліть нутрощі і видаліть плівочки.

Підготовлену скумбрію промийте під проточною водою, а потім обсушити паперовими рушниками і наріжте на невеликі шматочки однакового розміру.

Приготуйте маринад. У каструлю налийте необхідну кількість холодної води. Поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння. Викладіть пакетики чаю. Додайте велику сіль.

Потім додайте цукровий пісок.

Чай необов’язково використовувати в пакетиках, головне, щоб він був чорний без добавок.

Додайте чорний перець горошком, куркуму і лавровий лист. Прокип’ятіть пару хвилин і зніміть з вогню. Повністю остудіть маринад. Охолоджений маринад процідіть через дрібне сито.

Підготуйте ємність і викладіть в неї нарізані шматочки скумбрії.

Зверху залийте процідженим маринадом. Прикрийте кришкою і поставте на 3 доби в холодильник.

Після закінчення часу, вийміть скумбрію з чайного маринаду і обсушити паперовими рушниками, викладіть на тарілку і подавайте на стіл, прикрасивши улюбленої зеленню.

Приємного апетиту!

Маринована скумбрія