З великим бажанням хочу поділитися чудовим, на мій погляд, рецепт смачною, ароматною маринованої скумбрії, приготовленої в чайному розсолі. Така скумбрія – чудовий варіант холодної закуски для святкового торжества.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Скумбрія – 1 шт.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Вода – 1 л
- Куркума – 0,5 ч. л.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Сіль велика – 4 ст. л.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Чай чорний – 3 пакета
Процес приготування:
Як приготувати мариновану скумбрію в чайному розсолі? Свіжоморожену скумбрію очистити від плавників, хвоста і голови, акуратно видаліть нутрощі і видаліть плівочки.
Підготовлену скумбрію промийте під проточною водою, а потім обсушити паперовими рушниками і наріжте на невеликі шматочки однакового розміру.
Приготуйте маринад. У каструлю налийте необхідну кількість холодної води. Поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння. Викладіть пакетики чаю. Додайте велику сіль.
Потім додайте цукровий пісок.
Чай необов’язково використовувати в пакетиках, головне, щоб він був чорний без добавок.
Додайте чорний перець горошком, куркуму і лавровий лист. Прокип’ятіть пару хвилин і зніміть з вогню. Повністю остудіть маринад. Охолоджений маринад процідіть через дрібне сито.
Підготуйте ємність і викладіть в неї нарізані шматочки скумбрії.
Зверху залийте процідженим маринадом. Прикрийте кришкою і поставте на 3 доби в холодильник.
Після закінчення часу, вийміть скумбрію з чайного маринаду і обсушити паперовими рушниками, викладіть на тарілку і подавайте на стіл, прикрасивши улюбленої зеленню.
Приємного апетиту!
Маринована скумбрія