Мариновану таким способом скумбрію дуже важко знайти в магазині. Завдяки гірчиці риба виходить пікантною і пряної. Подавати скумбрію найкраще з простими гарнірами, наприклад, картопляним пюре або овочевим салатом.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Скумбрія – 400 гр.
- Оцет столовий 9% – 5 – 6 ст. л.
- Сіль морська – 1 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Гірчиця французька – 3 ст. л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Перець білий мелений – 0,5 ч. л.
- Коріандр – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування маринованої скумбрії з гірчицею в домашніх умовах? Тушку скумбрії помийте і наріжте шматками по 2-3 сантиметра завтовшки. Натріть рибу морською сіллю, залиште на 4 години. Потім обмийте рибу, залийте оцтом і залиште ще на 4 години.
Цибулю очистіть і наріжте півкільцями. Змішайте рослинне масло, гірчицю і сухі спеції.
Рибу промийте від оцту. Укладіть в банку шматки скумбрії і нарізану цибулю шарами, між кожним шаром кладіть трохи заправки, злегка утрамбуйте.
закрийте Банку кришкою і поставте в холодильник на 4 години.
Скумбрія виходить дуже смачною і ароматною. Така закуска підійде і для святкового столу.
Приємного апетиту!
Маринована скумбрія