Мариновану таким способом скумбрію дуже важко знайти в магазині. Завдяки гірчиці риба виходить пікантною і пряної. Подавати скумбрію найкраще з простими гарнірами, наприклад, картопляним пюре або овочевим салатом.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Скумбрія – 400 гр.
  • Оцет столовий 9% – 5 – 6 ст. л.
  • Сіль морська – 1 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Гірчиця французька – 3 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Перець білий мелений – 0,5 ч. л.
  • Коріандр – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування маринованої скумбрії з гірчицею в домашніх умовах? Тушку скумбрії помийте і наріжте шматками по 2-3 сантиметра завтовшки. Натріть рибу морською сіллю, залиште на 4 години. Потім обмийте рибу, залийте оцтом і залиште ще на 4 години.

Цибулю очистіть і наріжте півкільцями. Змішайте рослинне масло, гірчицю і сухі спеції.

Рибу промийте від оцту. Укладіть в банку шматки скумбрії і нарізану цибулю шарами, між кожним шаром кладіть трохи заправки, злегка утрамбуйте.

закрийте Банку кришкою і поставте в холодильник на 4 години.

Скумбрія виходить дуже смачною і ароматною. Така закуска підійде і для святкового столу.

Приємного апетиту!

Маринована скумбрія