Перед тим, як коптити скумбрію, її необхідно правильно замаринувати. Після маринування копчена скумбрія виходить ніжною і пряної, на цей процес знадобиться зовсім небагато часу.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Скумбрія – 1 кг
  • Вода – 2 л
  • Лимон – 1 шт.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Сіль – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Часник – 3 зуб.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • цибулиння – 200 гр.

Процес приготування:

Як маринувати скумбрію для гарячого копчення? Влийте воду в каструлю, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Потім додайте сіль і спеції, кип’ятіть 10 хвилин.

Скумбрію повністю розморозьте, очистити від нутрощів, відріжте голову.

Далі добре промийте скумбрію під проточною водою і витріть паперовими рушниками.

У маринад додайте сік одного лимона і цибулиння. Занурте скумбрію в охолоджений маринад. Зверху встановіть вантаж і поставте рибу в холодильник на 12 годин.

Після того, як скумбрія замаринується, підвісьте її на 1-2 години, щоб стекла рідина. Потім можна приступати до гарячого копчення.

Приємного апетиту!

Маринована скумбрія