Для маринування скумбрії в домашніх умовах дуже важливо придбати свіжу та якісну рибу. В іншому випадку філе може стати дуже м’яким і розвалитися. В іншому процес нескладний і з ним легко впоратися.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Скумбрія – 3 шт.
- Сіль – 4,5 ст. л.
- Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
- Лавровий лист – 5 шт.
- Кориця – 0,5 ч. л.
- Перець чорний горошок – за смаком
- Вода – 1 л
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Масло соняшникове – 70 мл
Процес приготування:
Як приготувати мариновану скумбрію з маслом, цибулею та оцтом? Рибу почистіть, відріжте голову і плавники, добре промийте всередині і зовні.
Закип’ятіть воду, додайте сіль, цукор і спеції. Прокип’ятіть маринад 3 хвилини, потім додайте оцет, зніміть з вогню і остудіть.
Рибу наріжте часточками.
Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте тонкими кільцями.
В банку викладіть шарами цибулю і шматочки скумбрії, залийте їх маринадом. В кінці влийте рослинне масло і закрийте банку кришкою. Поставте рибу в холодильник на 2 дні. За цей час скумбрія просолитися і її можна буде подавати на стіл.
Приємного апетиту!
Маринована скумбрія