Скумбрія – риба, яка чудово підходить для маринування. Її м’ясисте і жирне філе добре вбирає в себе сіль і аромат спецій. Приготувати мариновану скумбрію можна безпосередньо перед вечерею.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Скумбрія – 1 шт.
  • Сіль – 4 ст. л.
  • Перець духмяний горошок – 10 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.

Процес приготування:

Готувати мариновану скумбрію за 2 години в домашніх умовах просто! Повністю розморозьте рибу, обробити її, помийте і наріжте шматками.

Приготуйте маринад. У каструлю влийте холодну воду, оцет і всипте сіль, перемішайте.

Скумбрію залийте солоним розчином і залиште при кімнатній температурі на 2 години.

Цибулю очистіть і наріжте тонкими півкільцями.

Скумбрію промийте від соляного розчину і складіть в зручну ємність для зберігання. Шари скумбрії перекладіть нарізаною цибулею, запашним перцем і лавровим листом, залийте рослинним маслом. Зберігайте в холодильнику не більше тижня.

Приємного апетиту!

Маринована скумбрія