Мало що так прикрашає стіл, як ароматні й соковиті гриби. Мариновані білі гриби з часником так і притягують погляди всіх домочадців і гостей за столом. Хочете привернути увагу та заслужити компліменти, обов’язково зверніться принагідно до цього рецептом.
Інгредієнти: на 1 л.
- Білі гриби – 1 кг
- Часник – 5 зуб.
- Оцтова есенція – 60 гр.
- Сіль – 20 гр.
- Перець чорний горошок – 12 шт.
- Перець духмяний горошок – 5 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Мускатний горіх – 1 щіпка
- Цукор-пісок – 0,5 ч. л.
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Рецепт приготування маринованих білих грибів з часником смачний! Білі гриби перебрати, очистити, промити під холодною водою і трохи просушити. Часник очистити і дрібно нарізати.
Великі білі гриби нарізати на невеликі шматочки.
Викласти гриби в каструлю, налити трохи води, додати сіль.
Після закипання варити білі гриби 10 хвилин.
Часник, чорний запашний перець і мускатний горіх відправити до грибів, варити ще 5 хвилин.
білі гриби Відкинути на друшляк, воду злити.
У каструлю налити свіжу воду, закип’ятити її. Відправити туди чорний перець горошком, лавровий лист, сіль і цукор. Варити до розчинення солі та цукру.
В заздалегідь стерилізовані банки розкласти гриби, залити їх приготований гарячим маринадом. Банки закатати стерилізованими кришками. Перевернути банки з готовими маринованими білими грибами з часником, укутати ковдрою і дочекатися їх повного остыванія. Для зберігання грибів використовувати холодильник або інше придатне для цих цілей місце. Приємного апетиту!
Білі гриби на зиму Гриби на зиму Мариновані білі гриби з оцтом Мариновані білі гриби на зиму Як готувати білі гриби - рецепти