Мариновані білі гриби – ароматна і дуже смачна закуска. Вашій увазі пропонується рецепт маринованих білих грибів з цибулею. Така заготовка на зиму – відмінна самостійна закуска. Крім цього, мариновані білі гриби з цибулею можна розглянути і в якості інгредієнта, що використовується в приготуванні різних страв.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Білі гриби – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 – 2 головки
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 5 – 7 шт.
  • Для маринаду: –
  • Вода – 1 л
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 150 мл

Процес приготування:

Готувати мариновані білі гриби з цибулею легко! Гриби слід перебрати, прибираючи в бік червиві екземпляри. Відібрані гриби промийте під проточною водою, крупно поріжте.

Закип’ятіть воду. Після закипання опустіть у воду підготовлені гриби, додайте чорний перець і лавровий лист. Проваріть білі гриби протягом 15 хвилин. Після цього відкиньте їх на друшляк, щоб стекла зайва рідина.

Очищений ріпчасту цибулю необхідно порізати кільцями. На дно стерилізованою тари викладаємо цибулю.

Далі заповнюємо банку вареними грибами. За бажанням консервувати білі гриби з цибулею можна шарами.

Приготуємо маринад для грибів. У сотейнику закип’ятіть воду, додайте в неї сіль та цукровий пісок, проваріть кілька хвилин, потім додайте оцет. Доведіть маринад до кипіння, після цього зніміть його з вогню.

Киплячим маринадом необхідно залити гриби. Далі накрийте банки кришками і стерилізуйте їх. Ємності об’ємом 0,5 літра слід стерилізувати протягом 30 хвилин, об’ємом 1 літр – протягом 35 хвилин. Після стерилізації банки закупорьте кришками і повністю остудіть.

Мариновані білі гриби з цибулею готові!

Приємного вам апетиту!

Білі гриби на зиму Гриби на зиму Мариновані білі гриби з оцтом Мариновані білі гриби на зиму Мариновані гриби на зиму Як готувати білі гриби - рецепти