Апетитну закуску з насиченим, гострим смаком дуже просто приготувати вдома. Його приготування не займе багато часу, а результат вас приємно здивує!


Інгредієнти: на 2 л.

  • Помідори зелені – 1 кг
  • Часник – 6 зуб.
  • Перець чилі – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 8 шт.
  • Приправа Хмелі-Сунелі – 1 ч. л.
  • Вода – 750 мл
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 75 гр.
  • Оцет столовий 9% – 100 мл
  • Лавровий лист – 4 шт.

Процес приготування:

Готувати зелені мариновані помідори гострі просто! Помідори промиваємо водою і нарізаємо їх часточками.

Перець миємо та очищаємо від насіння.

Часник чистимо і нарізаємо зубчики на кілька пластинок.

Банки попередньо стерилізуємо і кладемо на дно 4 горошини перцю, 0,5 ч. л. приправа хмелі-сунелі. Тепер кладемо в банки помідори, перець і часник.

Готуємо маринад. Для цього у воду засипаємо цукор і сіль, кладемо лавровий лист і доводимо все до кипіння. Знімаємо і вливаємо оцет.

Виймаємо лавровий лист і заливаємо маринад в банки.

Накриваємо банки кришками і ставимо їх у велику каструлю і заливаємо в неї воду так, щоб вона закривала банки більше, ніж на половину. Доводимо воду до кипіння і стерилізуємо ще 20 хв. Виймаємо банки і закатуємо.

Приємного апетиту!

Гострі зелені помідори Мариновані помідори класичні Помідори гарячим способом Помідори на 3 літрову банку на зиму Помідори на зиму класичні Салат з помідорів без перцю на зиму Солодкі помідори на зиму