Апетитну закуску з насиченим, гострим смаком дуже просто приготувати вдома. Його приготування не займе багато часу, а результат вас приємно здивує!
Інгредієнти: на 2 л.
- Помідори зелені – 1 кг
- Часник – 6 зуб.
- Перець чилі – 2 шт.
- Перець чорний горошок – 8 шт.
- Приправа Хмелі-Сунелі – 1 ч. л.
- Вода – 750 мл
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 75 гр.
- Оцет столовий 9% – 100 мл
- Лавровий лист – 4 шт.
Процес приготування:
Готувати зелені мариновані помідори гострі просто! Помідори промиваємо водою і нарізаємо їх часточками.
Перець миємо та очищаємо від насіння.
Часник чистимо і нарізаємо зубчики на кілька пластинок.
Банки попередньо стерилізуємо і кладемо на дно 4 горошини перцю, 0,5 ч. л. приправа хмелі-сунелі. Тепер кладемо в банки помідори, перець і часник.
Готуємо маринад. Для цього у воду засипаємо цукор і сіль, кладемо лавровий лист і доводимо все до кипіння. Знімаємо і вливаємо оцет.
Виймаємо лавровий лист і заливаємо маринад в банки.
Накриваємо банки кришками і ставимо їх у велику каструлю і заливаємо в неї воду так, щоб вона закривала банки більше, ніж на половину. Доводимо воду до кипіння і стерилізуємо ще 20 хв. Виймаємо банки і закатуємо.
Приємного апетиту!
Гострі зелені помідори Мариновані помідори класичні Помідори гарячим способом Помідори на 3 літрову банку на зиму Помідори на зиму класичні Салат з помідорів без перцю на зиму Солодкі помідори на зиму