Ця смачна закуска з кабачків буде прекрасним доповненням до основних страв на обідньому столі і не тільки. Кабачки по-болгарськи мають приємний кисло-солодкий смак і залишаються хрусткими і соковитими.


Інгредієнти: на 5 арк.

  • Кабачки – 3 кг
  • Вода – 10 ст.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 250 гр.
  • Часник – 4 зуб.
  • Зелень – 1 пучок

Процес приготування:

Готувати мариновані кабачки по-болгарськи легко! Кабачки, помийте і наріжте кружечками по 1 сантиметру товщиною.

У велику каструлю влийте воду, всипте цукор і сіль, доведіть маринад до кипіння і додайте оцет. Опустіть у маринад нарізані кабачки, прикрийте кришкою і проваріть їх 5-7 хвилин.

Зелень помийте, часник очистіть від лушпиння. На дно стерилізованих банок покладіть зелень і зубчики часнику. Зверху викладіть скибочки кабачків.

Залийте маринадом банки і закатайте на них кришки. Банки переверніть догори дном, укрийте теплою ковдрою і залиште до повного охолодження. Потім перемістіть загортання в прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Заготовки з кабачків на зиму Кабачки на зиму пальчики оближеш Кабачки як грузді Мариновані кабачки Салати з кабачків на зиму