Рулетики з кабачків, загорнених в пряному маринаді з додаванням овочів – це ціла гама смаків. Веселка кольорів, що складається з різнокольорових кабачків, яскравою моркви і соковитого кропу порадує вас не тільки своїми смаковими особливостями, а також внесе яскраве розмаїття, як на святковий, так і на повсякденний стіл. Смачні і соковиті кабачки послужать відмінним гарніром до м’яса, а також виступлять прекрасною холодною закускою.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Кабачки – 2 кг
  • Морква – 1 – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Кріп – 5 – 6 гілок
  • Часник – 1 головка
  • Лавровий лист – 2 – 4 шт.
  • Перець чорний горошок – 15 – 20 шт.
  • Вода – 1 л
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 120 мл

Процес приготування:

Рецепт маринованих кабачків рулетиками на зиму гранично простий! Для початку приготуємо маринад. У каструлю наливаємо воду, ставимо її на вогонь, кладемо цукор і сіль, розмішуємо і доводимо до кипіння. Кип’ятимо 2-3 хвилини, потім додаємо оцет і знімаємо маринад з вогню.

Банки для закачування добре промиваємо питною содою і споліскують водою. Стерилізуємо банки в духовій шафі при 110-120 градусах 5-7 хвилин, поставивши їх на решітку шийкою вниз.

На дно охололих стерилізованих банок укладаємо кріп, лавровий лист, перець і нарізану тонкими кільцями цибулю.

Моркву чистимо, промиваємо і натираємо на тертці для моркви по-корейськи.

Розкладаємо морква по банках, додаємо по 2 зубчики часнику в кожну банку.

Кабачки вибираємо молоді, з м’якою шкіркою і несформованими насінням. Якщо хочете, щоб закачування були більш барвисті – вибирайте кабачки різного кольору. Кабачки промиваємо під проточною водою, викладаємо на рушник і даємо їм трохи обсохнути.

Потім за допомогою овочечистки кабачки нарізаємо тонкими слайсами по довжині всього плоду.

Кожен слайс скручуємо рулетиком і щільно укладаємо рулетики в банки.

Заповнені кабачками банки наповнюємо теплим маринадом і прикривають кришками.

В глибоку каструлю наливаємо теплу, але не гарячу, воду з чайника, укладаємо на дно бавовняну серветку і ставимо на неї банки з кабачками.

Каструлю ставимо на середній вогонь і доводимо до кипіння воду, в якій стерилізують банки. Зменшуємо вогонь і залишаємо закачування стерилізуватися 5-7 хвилин з моменту закипання.

Готові загортання за допомогою прихвата виймаємо з каструлі і щільно закручуємо кришками. Перевертаємо банки догори дном і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі. Після чого прибираємо баночки з кабачками в прохолодне темне місце на зберігання.

Гарнір з кабачків Гострі кабачки на зиму Консервовані кабачки Салат з кабачків з цибулею на зиму Салат з кабачків, цибулі та моркви на зиму Салати з кабачків на зиму