Мариновані кабачки швидкого приготування – це відмінний варіант швидкої закуски. Підготовка овочів займе лічені хвилини: чищення та нарізання овочів, а також приготування маринаду. Основний час відводиться для того, щоб кабачки промариновались. Лише дві години і мариновані кабачки у вас на столі! Давайте швидше приступати до приготування!


Інгредієнти: на 2 л.

  • Кабачки – 2 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Кріп – 1 пучок
  • Часник – 2 – 3 зуб.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Оцет білий винний – 1 ст. л.
  • Мед – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка

Процес приготування:

Для приготування маринованих кабачків в пакеті нам знадобляться молоденькі плоди з м’якою шкіркою і не визрілими насінням. Кабачки промиваємо під проточною водою, викладаємо на рушник і даємо їм трохи обсохнути. Потім видаляємо плодоніжки і за допомогою овочечистки нарізаємо кабачки тонкими пластинами по всій довжині плода.

Нарізані кабачки викладаємо в глибоку миску, посипаємо сіллю, акуратно перемішуємо руками і залишаємо на 20-30 хвилин, щоб вони пустили сік.

В цей час займемося приготуванням маринаду. У невеликій ємності змішуємо пропущений через прес часник, рослинне масло (можна замінити оливковою або будь-яким вподобаним) оцет, мед і перець. Добре перемішуємо й даємо маринаду настоятися 10-15 хвилин.

Кабачки відкидаємо на друшляк і залишаємо на 5-10 хвилин, щоб стекла вся виділилася рідина.

Викладаємо кабачки в салатник, додати маринад і дрібно нарізаний кріп, добре перемішуємо, вкриваємо салатник харчовою плівкою і ставимо на 2 години в холодильник, щоб кабачки добре промариновались.

Готові кабачки викладаємо на тарілку або подаємо в салатнику на стіл. Приємного апетиту!

Гарнір з кабачків