Смажені кабачки в соковитому часниково-сметанному соусі – це просто дивовижне смакове поєднання! Рум’яні, з золотистою скоринкою вони стануть чудовим блюдом як для сімейного вечері, так і для святкового застілля!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кабачки – 600 гр.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Цибуля зелена – 50 гр.
  • Сметана – 180 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Кріп – 30 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 100 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Вода – 0.75 ст. л.
  • Для маринаду: –
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Кумин – за смаком
  • Масло оливкове – за смаком

Процес приготування:

Готувати смажені кабачки з часником і сметаною просто! Молоді кабачки миємо й нарізаємо кільцями, якщо кабачки вже полежали, то краще видалити шкірку. Для маринаду розтираємо купить і перемішуємо його з чорним перцем. Натираємо кожен кружечок кабачка цієї пихою і поливаємо оливковою олією. Залишаємо настоятися в холодильнику на 30 хв.

Смажити кабачки будемо на вершковому маслі, то додасть їм рум’яну скоринку. Масло розтоплюємо і викладаємо кабачки на сковороду. Обсмажуємо одну сторону протягом приблизно 5 хв.

Перевертаємо і обсмажуємо іншу сторону.

Зелений лук промиваємо та нарізаємо довгастими шматочками, щоб він краще почувався. Відправляємо його в блюдо і перемішуємо.

Для соусу змішаємо в мисці подрібнений через прес часник (можна дрібно покришити ножем), порізаний кріп і сметану. Додаємо за смаком перець і сіль, перемішуємо. Якщо соус вийшов дуже густим, додаємо 2-3 ложки води.

Додаємо соус до кабачків і даємо йому розтектися, нахиляючи сковороду в різні сторони.

Смажимо кабачки ще кілька хвилин.

Перець миємо й нарізаємо його невеликими кубиками.

Готову страву посипаємо перцем і розкладаємо на тарілки для подачі.

Приємного апетиту!

Гарнір з кабачків Закуска з кабачків на святковий стіл Кабачки на вечерю Кабачки на сніданок Смажені кабачки з часником Страви з кабачків Хрусткі кабачки