Цей рецепт підходить для заготівлі молодих не дуже великих огірків. Коли-то в СРСР це був делікатесний товар, в магазинах його купували ящиками. Цей рецепт дозволить вам повторити цей незабутній смак маринованих огірків по-болгарськи.
Інгредієнти: на 3 л.
- Огірки – 1,5 кг
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Парасольки кропу – 3 – 4 шт.
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 6 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 100 мл
- Вода – 5 ст.
Процес приготування:
Приступимо до приготування маринованих огірків по-болгарськи без стерилізації. Огірки замочіть в холодній воді на 4-6 годин. Потім добре промийте і зріжте кінчики з обох сторін. З такої кількості огірків вийде чотири 800-грамові банки.
Моркву очистіть, помийте і наріжте кружечками. З лука зніміть піну і наріжте кільцями.
стерилізуйте Банки, на дно кожної банки викладіть в частині цибулі, моркви і кропу.
Щільно укладіть огірки в банки.
Влийте в каструлю воду, розчиніть в ній сіль і цукор, доведіть маринад до кипіння. Потім влийте оцет, перемішайте.
Гарячим маринадом залийте банки з огірками. Закрийте банки стерилізованими гвинтовими кришками, переверніть закачування догори дном, укутайте теплим пледом і залиште остигати. Зберігайте закочені огірки по-болгарськи в прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Мариновані огірки без оцту в 2 літрових банках на зиму Мариновані огірки без оцту в літрових банках на зиму Мариновані огірки без стерилізації на зиму Мариновані огірки з оцтом без стерилізації на зиму Мариновані огірки на 1 літрову банку на зиму Мариновані огірки на зиму Огірки без хрону на зиму Огірки Пальчики оближеш на зиму