ГОСТ – знак якості для багатьох продуктів і, зокрема, для консервів. Мариновані огірки по ГОСТу виходять хрусткими, пікантними і такими смачними. Вони обов’язково порадують всіх домочадців, а старшому поколінню нагадають про дитинство.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Огірки – 0,5 кг
  • Перець духмяний горошок – 5 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Цукор-пісок – 6 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
  • Листя вишні – 2 шт.
  • Листя чорної смородини – 2 шт.
  • Гірчиця французька 1 ч. л.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Кріп – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати мариновані огірки по ГОСТу, огірки помити, замочити в холодній воді на кілька годин.

За цей час стерилізувати необхідну для огірків банку.

На дно банки викласти листя вишні та чорної смородини, лавровий лист, запашний перець, гірчицю, часник.

Закип’ятити воду, додати сіль, цукор, оцет. Все ретельно перемішати.

Залити підготовлені банки для огірків гарячим маринадом.

Банки закатати, перевернути догори дном, укутати ковдрою і поставити на добу в тепле місце.

Через добу можна переставити мариновані огірки по ГОСТу в прохолодне темне місце для зберігання. Взимку буде дуже смачно!

Закручування огірків на зиму Консервовані огірки в літрових банках на зиму Консервовані огірки з оцтом на зиму Консервовані огірки на зиму Мариновані огірки на 1 літрову банку на зиму Салат з огірків з гірчицею на зиму Солодкі мариновані огірки на зиму