В цьому рецепті вам пропонується приготувати на зиму мариновані огірки в кетчупі. Вони вийдуть не зовсім звичайні, а з кисло-солодкою гостротою. Багато господині вибирають саме такий рецепт. Кетчуп для цієї заготовки підходить будь. Готуємо зі стерилізацією.
Інгредієнти: на 1 л.
- Огірки – 800 гр.
- Перець духмяний горошок – 2 шт.
- Перець чорний мелений – 5 шт.
- Гвоздика – 1 бутон
- Кетчуп – 8 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 3 – 4 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 85 мл
Процес приготування:
Як почати готувати мариновані огірки в кетчупі? Огірки залийте на 2 години холодною водою. За цей час промийте з харчовою содою літрові баночки. Замочені огірки промийте і видалити кінчики з обох сторін. У кожну чашку покладіть зазначені в рецепті спеції. Потім баночки компактно і красиво заповніть огірками.
У каструлю налийте розрахований на вашу заготівлю обсяг води, додайте сіль, цукор і кетчуп у вказаній в рецепті кількості. Маринад добре перемішайте, щоб сіль і цукор повністю розчинилися, і зніміть пробу. Можете по своєму смаку додати сіль або цукор.
Маринад закип’ятити і налийте до нього оцет. Гарячим маринадом залийте огірки в баночках, заповнюючи їх до верху.
Баночки поставте у велику ємність, застелену рушником, і заповніть ємність гарячою водою до рівня плічок банок. Прикрийте банки кришками. На великому вогні доведіть воду в ємності до кипіння і потім стерилізуйте огірки протягом 15 хвилин на невеликому вогні. Готові огірки герметично закатайте. Банки переверніть на кришки і залиште до повного охолодження, не обгортаючи. Перенесіть огірки в місце зберігання.
Їжте на здоров’я і вдалих заготовок!
Закручування огірків на зиму Кисло-солодкі огірки на зиму Огірки без хрону на зиму Огірки з цукром на зиму Огірки Пальчики оближеш на зиму Солодкі мариновані огірки з оцтом в літрових банках на зиму