Любителі похрумтіти малосольними огірочками точно знають, що в рецепті приготування цієї закуски повинен бути 9-процентний оцет, який подарує огіркам той самий смак і аромат. Пропонуємо вам найбільш збалансований за інгредієнтами рецепт маринованих огірків з 9-відсотковим оцтом.
Інгредієнти: на 2 л.
- Огірки – 1 кг
- Селера – за смаком
- Листя хрону – за смаком
- Кріп – за смаком
- Листя чорної смородини – за смаком
- Листя вишні – за смаком
- Перець червоний мелений – за смаком
- Часник – 4 зуб.
- Сіль – 2 ч. л.
- Цукор-пісок – 5 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 50 мл
Процес приготування:
Як почати готувати мариновані огірки з 9-відсотковим оцтом? Огірки помити, залити холодною водою на кілька годин, щоб вони були пружними.
В літрові банки для огірків викласти зелень селери, листя хрону, парасольки кропу, листя чорної смородини і вишні, червоний пекучий перець, часник.
На зелень викласти підготовлені огірки.
В кожну літрову банку всипати сіль, цукор, влити оцет.
Банки накрити кришками (не дуже щільно!), поставити їх в каструлю з водою, на дно якої кладуть рушник. Каструлю поставити на вогонь. Кип’ятити 10 хвилин.
Потім дістати банки з каструлі, залити туди окріп. Банки закатати.
Зберігати мариновані огірки з 9-відсотковим оцтом в темному місці. Взимку насолоджуємося хрусткими огірочками. Приємного апетиту!
Закуска з огірків на зиму Консервовані огірки в літрових банках на зиму Консервовані огірки на зиму Мариновані огірки на 1 літрову банку на зиму Мариновані огірки на зиму Огірки гарячим способом на зиму Огірки Пальчики оближеш на зиму Солодкі мариновані огірки на зиму