Любителі похрумтіти малосольними огірочками точно знають, що в рецепті приготування цієї закуски повинен бути 9-процентний оцет, який подарує огіркам той самий смак і аромат. Пропонуємо вам найбільш збалансований за інгредієнтами рецепт маринованих огірків з 9-відсотковим оцтом.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Огірки – 1 кг
  • Селера – за смаком
  • Листя хрону – за смаком
  • Кріп – за смаком
  • Листя чорної смородини – за смаком
  • Листя вишні – за смаком
  • Перець червоний мелений – за смаком
  • Часник – 4 зуб.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Цукор-пісок – 5 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 50 мл

Процес приготування:

Як почати готувати мариновані огірки з 9-відсотковим оцтом? Огірки помити, залити холодною водою на кілька годин, щоб вони були пружними.

В літрові банки для огірків викласти зелень селери, листя хрону, парасольки кропу, листя чорної смородини і вишні, червоний пекучий перець, часник.

На зелень викласти підготовлені огірки.

В кожну літрову банку всипати сіль, цукор, влити оцет.

Банки накрити кришками (не дуже щільно!), поставити їх в каструлю з водою, на дно якої кладуть рушник. Каструлю поставити на вогонь. Кип’ятити 10 хвилин.

Потім дістати банки з каструлі, залити туди окріп. Банки закатати.

Зберігати мариновані огірки з 9-відсотковим оцтом в темному місці. Взимку насолоджуємося хрусткими огірочками. Приємного апетиту!

Закуска з огірків на зиму Консервовані огірки в літрових банках на зиму Консервовані огірки на зиму Мариновані огірки на 1 літрову банку на зиму Мариновані огірки на зиму Огірки гарячим способом на зиму Огірки Пальчики оближеш на зиму Солодкі мариновані огірки на зиму