Приготування хрустких пікантних малосольних огірочків вимагає включення до складу продуктів секретного інгредієнта – горілки. Крім відмінно смаку, особливістю маринованих огірків з горілкою є і їх переносимість абсолютно будь-яких умов, тому закачування буде добре себе почувати як в погребі, так і при кімнатній температурі.
Інгредієнти: на 2 л.
- Огірки – 1 кг
- Вода – 1 л
- Горілка – 50 мл
- Сіль – 4 ст. л.
- Перець червоний мелений – 0,5 шт.
- Листя чорної смородини – 3 – 4 шт.
- Листя вишні – 3 – 4 шт.
- Листя хрону – 3 – 4 шт.
- Листя дуба – 3 – 4 шт.
- Кріп – 3 – 4 шт.
- Часник – 3 – 4 головки
Процес приготування:
Рецепт маринованих огірків з горілкою простий у приготуванні! Підготувати всі необхідні для засолювання огірків інгредієнти.
Огірки помити, замочити на кілька годин у холодній воді, щоб вони згодом були хрусткими і пружними.
Трилітрову банку простерилізувати, кришку обдати окропом.
На дно банки викласти половину всієї зелені, щільно укласти огірки, потім відправити другу половину зелені.
Засипати в банки сіль, залити все холодною водою, дати настоятися близько доби.
Вилити воду з банки з огірками в каструлю, варити до закипання. Потім зняти каструлю з вогню.
В банку з огірками додати горілку, потім – гарячий розсіл. Банку з огірками закатати, перевернути догори дном, укутати і відправити на добу в темне тепле місце для остигання. Потім можна переставити наші мариновані огірки з горілкою для зберігання в інше місце. Приємного апетиту!
Мариновані огірки без оцту в 3-літрових банках на зиму Мариновані огірки без оцту на зиму Мариновані огірки на 3-х літрову банку на зиму Огірки гарячим способом на зиму Огірки на зиму Огірки на зиму без цукру Огірки під залізну кришку на зиму