Приготування хрустких пікантних малосольних огірочків вимагає включення до складу продуктів секретного інгредієнта – горілки. Крім відмінно смаку, особливістю маринованих огірків з горілкою є і їх переносимість абсолютно будь-яких умов, тому закачування буде добре себе почувати як в погребі, так і при кімнатній температурі.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Огірки – 1 кг
  • Вода – 1 л
  • Горілка – 50 мл
  • Сіль – 4 ст. л.
  • Перець червоний мелений – 0,5 шт.
  • Листя чорної смородини – 3 – 4 шт.
  • Листя вишні – 3 – 4 шт.
  • Листя хрону – 3 – 4 шт.
  • Листя дуба – 3 – 4 шт.
  • Кріп – 3 – 4 шт.
  • Часник – 3 – 4 головки

Процес приготування:

Рецепт маринованих огірків з горілкою простий у приготуванні! Підготувати всі необхідні для засолювання огірків інгредієнти.

Огірки помити, замочити на кілька годин у холодній воді, щоб вони згодом були хрусткими і пружними.

Трилітрову банку простерилізувати, кришку обдати окропом.

На дно банки викласти половину всієї зелені, щільно укласти огірки, потім відправити другу половину зелені.

Засипати в банки сіль, залити все холодною водою, дати настоятися близько доби.

Вилити воду з банки з огірками в каструлю, варити до закипання. Потім зняти каструлю з вогню.

В банку з огірками додати горілку, потім – гарячий розсіл. Банку з огірками закатати, перевернути догори дном, укутати і відправити на добу в темне тепле місце для остигання. Потім можна переставити наші мариновані огірки з горілкою для зберігання в інше місце. Приємного апетиту!

Мариновані огірки без оцту в 3-літрових банках на зиму Мариновані огірки без оцту на зиму Мариновані огірки на 3-х літрову банку на зиму Огірки гарячим способом на зиму Огірки на зиму Огірки на зиму без цукру Огірки під залізну кришку на зиму