Любителям гострих закусок, хочу порекомендувати неймовірний рецепт хрустких огірочків в кетчупі. Рецепт простий і швидкий. Впорається навіть той, хто ніколи не займався консервацією. Апетитна закуска прикрасить будь-яке святкове застілля і відмінно доповнить головне блюдо.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Огірки (невеликі) – 700 гр.
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Перець духмяний горошок – 3 шт.
  • Перець чилі – за смаком
  • Часник – 2 зуб.
  • Для маринаду: –
  • Вода – 300 мл
  • Цукор-пісок – 40 гр.
  • Сіль – 0,5 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 50 мл
  • Кетчуп чилі – 2,5 ст. ложки

Процес приготування:

Рецепт приготування огірків в кетчупі на зиму за обалденному рецептом смачний! Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування огірків в кетчупі. Банку ретельно промийте в теплій воді з харчовою содою, а потім стерилізуйте зручним для вас способом – в мікрохвильовій печі, в духовій шафі або на водяній бані.

Огірки ретельно вимийте в прохолодній проточній воді, при необхідності використовуйте щіткою для миття овочів, обсушіть їх, виклавши на чисте кухонний рушник, а потім обріжте кінчики. Вибирайте міцні огірочки середнього розміру.

Часник очистіть від лушпиння, промийте під холодною водою. Гіркий перець промийте і обсушіть, кількість регулюйте самостійно в залежності від своїх власних смакових переваг. У стерильну банку викладіть часник, гіркий перець, чорний перець горошком і запашний перець горошком.

Підготовлені огірочки якомога щільніше укладіть в банку.

Приготуйте маринад. У каструлю з товстим дном налити необхідну кількість питної води, додайте кетчуп, столовий оцет, цукровий пісок і сіль. Ретельно перемішайте до повного розчинення інгредієнтів. Каструлю з вмістом поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння і відразу зніміть з вогню.

Киплячим маринадом акуратно, щоб не обпектися, залийте банки з огірками, накрийте стерильними кришками, попередньо обдавши їх окропом або прокип’ятити в окремій ємності. Закатайте з допомогою закаточной машинки. Банки переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою і залиште в такому стані до повного охолодження приблизно на добу.

Потім захололі банки з ароматною закускою перемістіть на довгострокове зберігання в прохолодне темне місце.

Приємного апетиту!

Закручування огірків на зиму Закуска з огірків на зиму Мариновані огірки з оцтом без стерилізації на зиму Мариновані огірки на зиму Огірки без хрону на зиму Огірки в томатній заливці на зиму Огірки з оцтом 9% на зиму Огірки під залізну кришку на зиму