Опеньки, мариновані по-корейськи, чудово урізноманітнюють колекцію заготовок. Грибочки, приготовані за цим рецептом, виходять незвичайно ароматними і трохи пікантними. Обсмажену цибулю в складі страви вигідно підкреслює смак грибів.
Інгредієнти: на 2 л.
- Опеньки свіжі – 2 кг
- Моркву – 0,6 кг
- Часник – 5 зуб.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Оцет столовий 9% – 130 мл
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
- Перець чорний мелений – 0.33 ч. л.
- Перець червоний мелений – 0.33 ч. л.
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
Процес приготування:
Готувати мариновані опеньки по-корейськи просто! Промийте і почистіть гриби, а потім відваріть їх протягом п’ятнадцяти хвилин з моменту закипання.
Далі потрібно відкинути гриби на друшляк, добре промити і обсмажити на розігрітій з рослинним маслом сковороді до золотистого відтінку.
Далі потрібно додати до грибів дрібно нарізаний очищений ріпчасту цибулю і продовжувати готувати на помірному вогні.
Гриби з цибулею перекладіть в миску, коли вони дійдуть до готовності.
Моркву і часник очистіть і наріжте. Нарізати краще дрібно, але можна орієнтуватися на свій смак.
Перемішайте моркву і часник з обсмаженими грибами з цибулею і посоліть. Додайте суміш перців, посоліть, перемішайте.
стерилізуйте Банки, просушіть. Кришки прокип’ятіть.
Розведіть в маслі від обсмажування грибів оцет, масло і цукор. Додайте склянку води і спеції за смаком. Маринад прокип’ятіть.
В банки з щільно утрамбованными грибами влийте маринад по саме горло банок.
Далі потрібно пастеризувати заготівлю протягом сорока хвилин з моменту закипання води в каструлі. Відразу ж загорніть банки.
Переверніть гриби догори дном і утеплите. Коли заготовка повністю охолоне, приберіть на зберігання в спеціальне місце.
Гриби на зиму Мариновані опеньки з оцтом Опеньки на зиму Як приготувати опеньки - рецепти