Опеньки, мариновані по-корейськи, чудово урізноманітнюють колекцію заготовок. Грибочки, приготовані за цим рецептом, виходять незвичайно ароматними і трохи пікантними. Обсмажену цибулю в складі страви вигідно підкреслює смак грибів.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Опеньки свіжі – 2 кг
  • Моркву – 0,6 кг
  • Часник – 5 зуб.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Оцет столовий 9% – 130 мл
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Перець чорний мелений – 0.33 ч. л.
  • Перець червоний мелений – 0.33 ч. л.
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.

Процес приготування:

Готувати мариновані опеньки по-корейськи просто! Промийте і почистіть гриби, а потім відваріть їх протягом п’ятнадцяти хвилин з моменту закипання.

Далі потрібно відкинути гриби на друшляк, добре промити і обсмажити на розігрітій з рослинним маслом сковороді до золотистого відтінку.

Далі потрібно додати до грибів дрібно нарізаний очищений ріпчасту цибулю і продовжувати готувати на помірному вогні.

Гриби з цибулею перекладіть в миску, коли вони дійдуть до готовності.

Моркву і часник очистіть і наріжте. Нарізати краще дрібно, але можна орієнтуватися на свій смак.

Перемішайте моркву і часник з обсмаженими грибами з цибулею і посоліть. Додайте суміш перців, посоліть, перемішайте.

стерилізуйте Банки, просушіть. Кришки прокип’ятіть.

Розведіть в маслі від обсмажування грибів оцет, масло і цукор. Додайте склянку води і спеції за смаком. Маринад прокип’ятіть.

В банки з щільно утрамбованными грибами влийте маринад по саме горло банок.

Далі потрібно пастеризувати заготівлю протягом сорока хвилин з моменту закипання води в каструлі. Відразу ж загорніть банки.

Переверніть гриби догори дном і утеплите. Коли заготовка повністю охолоне, приберіть на зберігання в спеціальне місце.

Гриби на зиму Мариновані опеньки з оцтом Опеньки на зиму Як приготувати опеньки - рецепти