В сезон шашликів часом вже не хочеться м’яса – шлунок просить чого-небудь не менш смачного, але більш легкого. Виручать печериці! Ці гриби ідеально підходять для приготування на мангалі, виходять смачними, соковитими, легкими. Пропонуємо простий спосіб маринування печериць – інгредієнтів потрібний мінімум, а результат завжди передбачувано ідеальний.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Печериці свіжі – 300 гр.
  • Кріп – 1 пучок
  • Часник – 1 зуб.
  • Лимонний сік – 1 ч. л.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Соєвий соус – 2 ст. л.
  • Паприка – 1 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати мариновані печериці в соєвому соусі на мангалі? Кріп промиваємо, обсушуємо і дрібно рубаємо ножем. Часник очищаємо від лушпиння і подрібнюємо ножем або пропускаємо через прес.

Печериці протираємо вологою ганчіркою. Гриби не розрізаємо, залишаємо цілком. Кладемо печериці в щільний поліетиленовий пакет підходящого розміру. Слідом за грибами відправляємо в пакет подрібнений кріп з часником.

Додаємо солодку паприку.

Далі вливаємо в пакет оливкова олія, соєвий соус, лимонний сік.

Щільно зав’язуємо пакет на вузол і гарненько струшуємо вміст – печериці повинні покритися сумішшю всіх інгредієнтів маринаду. Залишаємо пакет з грибами при кімнатній температурі для маринування на п’ятнадцять-двадцять хвилин, цього часу буде достатньо, щоб печериці наїлося смаком і ароматом маринаду.

Нанизуємо гриби на шпажки і відправляємо на мангал. Готуємо недовго – досить дочекатися, поки з’явиться рум’яна кірочка з усіх сторін, для чого обов’язково часто повертаємо і перевертаємо шпажки. Також такі гриби можна і запекти в духовці прямо на шпажках.

Приємного апетиту!

Маринад для печериць з часником Маринад для печериць на мангалі Печериці на мангалі