Рецепт гострих помідорів сподобається початківцям кулінарам. Вам не доведеться купувати спеціальну закаточну машинку, адже можна просто придбати гвинтові кришки і відповідні банки під них.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Помідори свіжі – 2 кг
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Часник сушений – 8 зуб.
  • Оцет столовий 9% – 8 ст. л.
  • Перець чилі – 4 шт.
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Гвоздика – 4 бутона
  • Перець чорний горошок – 8 шт.
  • Перець духмяний горошок – 8 шт.

Процес приготування:

Готувати мариновані помідори без загортання легко! Овочі вимити й обсушити.

Банки помити з содою і простерилізувати.

На дно кожної банки покласти лавровий лист, гвоздику, 2 зубчики часнику, по 2 горошини чорного і запашного перцю. Можна також покласти кріп.

Щільно утрамбувати в банки помідори, покласти до них по 1 стручку пекучого перцю.

Закип’ятити воду, залити томати на чверть години, накривши гвинтовими кришками, які заздалегідь треба прокип’ятити.

Воду з-під томатів злити назад в каструлю, додати на 1 л води 4 ст. л. цукру і 2 ст. л. солі. Довести до кипіння.

Додати у всі банки по 2 ст. л. оцту, залити томати гарячим маринадом. Закрутити банки гвинтовими кришками. Дати охолонути до кімнатної температури і забрати на зберігання.

Приємного апетиту!

Гостра закуска з помідорів Консервовані помідори Мариновані помідори з часником Мариновані помідори на 1 літр води Помідори на 1.5 літрову банку на зиму Солодкі мариновані помідори Солодкі помідори з часником