Рецепт гострих помідорів сподобається початківцям кулінарам. Вам не доведеться купувати спеціальну закаточну машинку, адже можна просто придбати гвинтові кришки і відповідні банки під них.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Помідори свіжі – 2 кг
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Часник сушений – 8 зуб.
- Оцет столовий 9% – 8 ст. л.
- Перець чилі – 4 шт.
- Лавровий лист – 4 шт.
- Гвоздика – 4 бутона
- Перець чорний горошок – 8 шт.
- Перець духмяний горошок – 8 шт.
Процес приготування:
Готувати мариновані помідори без загортання легко! Овочі вимити й обсушити.
Банки помити з содою і простерилізувати.
На дно кожної банки покласти лавровий лист, гвоздику, 2 зубчики часнику, по 2 горошини чорного і запашного перцю. Можна також покласти кріп.
Щільно утрамбувати в банки помідори, покласти до них по 1 стручку пекучого перцю.
Закип’ятити воду, залити томати на чверть години, накривши гвинтовими кришками, які заздалегідь треба прокип’ятити.
Воду з-під томатів злити назад в каструлю, додати на 1 л води 4 ст. л. цукру і 2 ст. л. солі. Довести до кипіння.
Додати у всі банки по 2 ст. л. оцту, залити томати гарячим маринадом. Закрутити банки гвинтовими кришками. Дати охолонути до кімнатної температури і забрати на зберігання.
Приємного апетиту!
Гостра закуска з помідорів Консервовані помідори Мариновані помідори з часником Мариновані помідори на 1 літр води Помідори на 1.5 літрову банку на зиму Солодкі мариновані помідори Солодкі помідори з часником