Процес маринування на увазі під собою консервацію овочів в розсолі з приправами і спеціями, за рахунок чого вони набувають такий сильний смак і зберігають свою фортецю. Дуже люблять господині маринувати помідори разом з цибулею. Що стосується цибулі, то він сам по собі виходить настільки смачним, що зникає з банки швидше помідорів.
Інгредієнти: на 5 арк.
- Помідори свіжі – 2,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 – 3 головки
- Часник – 2 – 4 зуб.
- Перець чорний горошок – за смаком
- Олія соняшникова – 1 – 2 ст. л.
- Оцтова есенція – 2 ч. л.
- Вода – 3 л
- Сіль – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 7 ст. л.
Процес приготування:
Готувати мариновані помідори часточками з цибулею просто! Щільні стиглі помідори ретельно вимийте і просушіть, потім наріжте їх скибочками.
Цибулю і часник очистіть від лушпиння. Цибулю наріжте тонкими кільцями.
Банки для маринування овочів добре помийте і стерилізуйте зручним способом. На дно сухих банок покладіть часник, перець горошком, потім щільно укладіть часточки помідорів і кільця цибулі.
Воду для розсолу закип’ятіть, додайте сіль і цукор. Гарячим розсолом затейте банки з помідорами та цибулею, прикрийте їх чистими кришками. Встановіть банки у великій каструлі, влийте воду і стерилізують заготовки в окропі протягом 15 хвилин.
Пості стерилізації додайте в банки оцет і щільно закрийте кришки. Укутайте банки з закрутками в теплу ковдру і дайте їм повністю охолонути, потім перенесіть їх в прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Закрутки помідорів на зиму Мариновані помідори з часником Помідори з маслом на зиму Різані помідори з цибулею на зиму Салат з помідорів без перцю на зиму Салат з помідорів з цибулею на зиму Солодкі помідори з цибулею на зиму Томати, залиті окропом