Ароматні томати в спеціях і молодому кропі виходять шалено смачні і гостренькі. Використовуйте для маринування невеликі помідори будь-якого кольору і сорту, головне, щоб плоди були пружні і без пошкоджень. За такого варіанту заготовку можна зберігати тривалий час.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Помідори свіжі – 0,4 кг
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Часник – 2 – 3 зуб.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Кріп – 1 пучок
  • Оцет яблучний 6% – 2 ст. л.
  • Вода – 3 л

Процес приготування:

Як приготувати мариновані помідори по-вірменськи? Вимиті гілки кропу помістіть в суху стерильну банку.

Гострий перець сполосніть і наріжте великими кільцями. Покладіть його в тару.

Часник, очищений, вимитий і розрізаний на частини перекладіть в банку.

Складіть вимиті помідори в банку до верху щільно, але не затискайте їх, щоб не розчавити.

Поставте каструлю з водою на вогонь і доведіть до кипіння. Залийте окропом томати, накрийте кришкою і залиште на 15 хвилин постояти.


Вилийте воду з банки в каструлю і закип’ятити знову. Всипте в помідори сіль і знову залийте їх окропом.

Додайте томати оцет (можна використовувати столовий, тільки перерахуйте норму при різних %) і відразу закрутіть кришкою банку.

Оберніть банку ковдрою і залиште остигати на ніч (8 годин).

Приємного апетиту!

Гостра закуска з помідорів Гострі мариновані помідори Гострі помідори Консервовані помідори Мариновані помідори Помідори гарячим способом