Ароматні томати в спеціях і молодому кропі виходять шалено смачні і гостренькі. Використовуйте для маринування невеликі помідори будь-якого кольору і сорту, головне, щоб плоди були пружні і без пошкоджень. За такого варіанту заготовку можна зберігати тривалий час.
Інгредієнти: на 1 л.
- Помідори свіжі – 0,4 кг
- Сіль – 1 ст. л.
- Часник – 2 – 3 зуб.
- Перець чилі – 1 шт.
- Кріп – 1 пучок
- Оцет яблучний 6% – 2 ст. л.
- Вода – 3 л
Процес приготування:
Як приготувати мариновані помідори по-вірменськи? Вимиті гілки кропу помістіть в суху стерильну банку.
Гострий перець сполосніть і наріжте великими кільцями. Покладіть його в тару.
Часник, очищений, вимитий і розрізаний на частини перекладіть в банку.
Складіть вимиті помідори в банку до верху щільно, але не затискайте їх, щоб не розчавити.
Поставте каструлю з водою на вогонь і доведіть до кипіння. Залийте окропом томати, накрийте кришкою і залиште на 15 хвилин постояти.
Вилийте воду з банки в каструлю і закип’ятити знову. Всипте в помідори сіль і знову залийте їх окропом.
Додайте томати оцет (можна використовувати столовий, тільки перерахуйте норму при різних %) і відразу закрутіть кришкою банку.
Оберніть банку ковдрою і залиште остигати на ніч (8 годин).
Приємного апетиту!
Гостра закуска з помідорів Гострі мариновані помідори Гострі помідори Консервовані помідори Мариновані помідори Помідори гарячим способом