Помідори на зиму в желатині – незвичайна і дуже смачна заготовка. Головним плюсом таких помідор є те, що немає необхідності виливати маринад – його можна просто їсти ложкою. Овочі в желе на сьогоднішній день себе добре зарекомендували, тому не бійтеся експериментів – зробіть заготовки на зиму маринованими помідорами в желе.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Помідори свіжі – 600 гр.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 головок
- Желатин харчовий – 15 гр.
- Вода – 500 мл
- Лавровий лист – 1 шт.
- Сіль – 15 гр.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Перець духмяний горошок – 3 шт.
- Оцет столовий 9% – 50 мл
Процес приготування:
Готувати мариновані помідори в желе легко! Замочіть желатин у воді і залиште на півгодини для набухання. Для замочування візьміть від загальної кількості води 50 мл
Помідори ретельно промиваємо і розрізаємо кожен плід на дві частини, вирізаючи при цьому плодоніжки.
Ріпчасту цибулю треба очистити і нарізати кільцями.
У каструлю влийте залишився обсяг води, всипте цукровий пісок і сіль, для аромату додайте лавровий лист і запашний перець. Поставте каструлю з вмістом на вогонь, після закипання проваріть маринад пару хвилин. Після цього зніміть каструлю з вогню, додайте оцет і желатинову масу. Розмішайте маринад до розчинення желатину.
В підготовлені банки закладаємо помідори, чергуючи їх з цибулею. Потім заливаємо помідори маринадом, прикривають кришками і ставимо стерилізуватися на 15 хвилин при мінімальному вогні.
Після стерилізації банки закупорьте кришками, повністю остудіть і помістіть заготовку на зберігання в прохолодне місце.
Приємного вам апетиту!
Мариновані помідори Мариновані помідори з оцтом Мариновані помідори з цибулею Мариновані помідори пальчики оближеш Помідори без стерилізації на зиму Помідори з цибулею пальчики оближеш Помідори часточками на зиму