Помідори на зиму в желатині – незвичайна і дуже смачна заготовка. Головним плюсом таких помідор є те, що немає необхідності виливати маринад – його можна просто їсти ложкою. Овочі в желе на сьогоднішній день себе добре зарекомендували, тому не бійтеся експериментів – зробіть заготовки на зиму маринованими помідорами в желе.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Помідори свіжі – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 головок
  • Желатин харчовий – 15 гр.
  • Вода – 500 мл
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Сіль – 15 гр.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Перець духмяний горошок – 3 шт.
  • Оцет столовий 9% – 50 мл

Процес приготування:

Готувати мариновані помідори в желе легко! Замочіть желатин у воді і залиште на півгодини для набухання. Для замочування візьміть від загальної кількості води 50 мл

Помідори ретельно промиваємо і розрізаємо кожен плід на дві частини, вирізаючи при цьому плодоніжки.

Ріпчасту цибулю треба очистити і нарізати кільцями.

У каструлю влийте залишився обсяг води, всипте цукровий пісок і сіль, для аромату додайте лавровий лист і запашний перець. Поставте каструлю з вмістом на вогонь, після закипання проваріть маринад пару хвилин. Після цього зніміть каструлю з вогню, додайте оцет і желатинову масу. Розмішайте маринад до розчинення желатину.

В підготовлені банки закладаємо помідори, чергуючи їх з цибулею. Потім заливаємо помідори маринадом, прикривають кришками і ставимо стерилізуватися на 15 хвилин при мінімальному вогні.

Після стерилізації банки закупорьте кришками, повністю остудіть і помістіть заготовку на зберігання в прохолодне місце.

Приємного вам апетиту!

Мариновані помідори Мариновані помідори з оцтом Мариновані помідори з цибулею Мариновані помідори пальчики оближеш Помідори без стерилізації на зиму Помідори з цибулею пальчики оближеш Помідори часточками на зиму