Такі овочі як помідор і болгарський перець відмінно поєднуються один з одним при загальній подачі. Спробуйте замаринувати овочі. Закуска з банки підійде до м’ясних і рибних страв.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Помідори свіжі – 4 кг
- Болгарський перець солодкий – 1,2 кг
- Часник – 1 головка
- Лавровий лист – 4 шт.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Кріп – за смаком
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати мариновані помідори з болгарським перцем? Ретельно промиваємо і перебираємо помідори і болгарський перець. Овочі з дефектами для приготування не беремо.
У перців видаляємо плодоніжки, також позбавляємося від насіння всередині. Нарізаємо овоч великими скибочками.
Підготуємо всі інші інгредієнти та посуд. Банки стерилізуємо, часник очищаємо від лушпиння і промиваємо під холодною водою.
В банки викладаємо часник, горошини чорного перцю і лаврові листи. Потім починаємо викладати шматочки болгарського перцю.
На перець щільно викладаємо помідори. Зверху посипаємо свіжим кропом за смаком.
Заливаємо вміст банок окропом.
Закриваємо заготовки кришками і настоюють 10 хвилин.
Зливаємо воду з банок назад в каструлю. Знову доводимо до кипіння.
Овочі в банках рівномірно посипаємо сіллю, цукром і вливаємо оцет. Сіль, цукор і оцет наведені в таблиці інгредієнтів на одну трилітрову банку.
Заливаємо крутим окропом вдруге.
Тепер можна закривати кришками і закочувати.
Гарячі банки перевертаємо і залишаємо остигати при кімнатній температурі.
Охолоджені заготовки можна відправляти на зберігання. Мариновані помідори з болгарським перцем готові!
Мариновані помідори з часником Мариновані помідори з часником і зеленню Мариновані помідори на 1 літр води Мариновані помідори на зиму Помідори на зиму пальчики оближеш Солодкі помідори в літрових банках Солодкі помідори на зиму