Такі овочі як помідор і болгарський перець відмінно поєднуються один з одним при загальній подачі. Спробуйте замаринувати овочі. Закуска з банки підійде до м’ясних і рибних страв.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Помідори свіжі – 4 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1,2 кг
  • Часник – 1 головка
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Кріп – за смаком
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати мариновані помідори з болгарським перцем? Ретельно промиваємо і перебираємо помідори і болгарський перець. Овочі з дефектами для приготування не беремо.

У перців видаляємо плодоніжки, також позбавляємося від насіння всередині. Нарізаємо овоч великими скибочками.

Підготуємо всі інші інгредієнти та посуд. Банки стерилізуємо, часник очищаємо від лушпиння і промиваємо під холодною водою.

В банки викладаємо часник, горошини чорного перцю і лаврові листи. Потім починаємо викладати шматочки болгарського перцю.

На перець щільно викладаємо помідори. Зверху посипаємо свіжим кропом за смаком.

Заливаємо вміст банок окропом.

Закриваємо заготовки кришками і настоюють 10 хвилин.

Зливаємо воду з банок назад в каструлю. Знову доводимо до кипіння.

Овочі в банках рівномірно посипаємо сіллю, цукром і вливаємо оцет. Сіль, цукор і оцет наведені в таблиці інгредієнтів на одну трилітрову банку.

Заливаємо крутим окропом вдруге.

Тепер можна закривати кришками і закочувати.

Гарячі банки перевертаємо і залишаємо остигати при кімнатній температурі.

Охолоджені заготовки можна відправляти на зберігання. Мариновані помідори з болгарським перцем готові!

Мариновані помідори з часником Мариновані помідори з часником і зеленню Мариновані помідори на 1 літр води Мариновані помідори на зиму Помідори на зиму пальчики оближеш Солодкі помідори в літрових банках Солодкі помідори на зиму