Пропонуємо вам рецепт маринованих помідорів з часником, які ми називаємо «Помідори під снігом». Принцип приготування полягає в тому, що в кожну банку ми будемо додавати невелику кількість часнику, натертого на дрібній тертці, завдяки чому створюється ефект снігу. Томати, приготовлені за нашим рецептом, виходять ароматними, кисло-солодкими і пікантними на смак.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Помідори свіжі – 1,7 кг
  • Часник – 70 гр.
  • Для маринаду: –
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
  • Вода – 1200 – 1350 мл
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати мариновані помідори з часником? Помідори промиваємо під проточною водою, трохи обсушуємо на кухонному рушнику. У кожному помідорі за допомогою зубочистки робимо прокол в районі плодоніжки, щоб помідори не лопнули при обробці їх окропом. Укладаємо помідори в стерилізовані банки.

У каструлю наливаємо воду, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Розливаємо окріп по банкам з помідорами і прикриваємо їх кришками. Залишаємо помідори пропариваться на 10-15 хвилин.

В цей час займемося часником: чистимо її, промиваємо й натираємо на тертці. Можна часник подрібнити на блендері, але не в пюре.

Приготуємо заправку: у каструлю наливаємо воду, ставимо на вогонь, додаємо сіль і цукор. Добре перемішуємо і доводимо маринад до кипіння, кип’ятимо 1-2 хвилини і знімаємо з вогню.

В баночки розкладаємо натертий часник, додаємо оцет і заливаємо гарячий маринад.

Банки щільно закручуємо прокип’яченими кришками, перевертаємо догори дном, вкриваємо пледом і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження.

Помідори в снігу повністю готові. Готові закрутки прибираємо в темне прохолодне місце на зберігання.

Мариновані помідори з оцтом Помідори без стерилізації на зиму Помідори гарячим способом Помідори на 3 літрову банку на зиму Помідори на зиму Помідори під снігом з часником Солодкі помідори без стерилізації Томати, залиті окропом