Пропонуємо вам рецепт маринованих помідорів з часником, які ми називаємо «Помідори під снігом». Принцип приготування полягає в тому, що в кожну банку ми будемо додавати невелику кількість часнику, натертого на дрібній тертці, завдяки чому створюється ефект снігу. Томати, приготовлені за нашим рецептом, виходять ароматними, кисло-солодкими і пікантними на смак.
Інгредієнти: на 3 л.
- Помідори свіжі – 1,7 кг
- Часник – 70 гр.
- Для маринаду: –
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
- Вода – 1200 – 1350 мл
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати мариновані помідори з часником? Помідори промиваємо під проточною водою, трохи обсушуємо на кухонному рушнику. У кожному помідорі за допомогою зубочистки робимо прокол в районі плодоніжки, щоб помідори не лопнули при обробці їх окропом. Укладаємо помідори в стерилізовані банки.
У каструлю наливаємо воду, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Розливаємо окріп по банкам з помідорами і прикриваємо їх кришками. Залишаємо помідори пропариваться на 10-15 хвилин.
В цей час займемося часником: чистимо її, промиваємо й натираємо на тертці. Можна часник подрібнити на блендері, але не в пюре.
Приготуємо заправку: у каструлю наливаємо воду, ставимо на вогонь, додаємо сіль і цукор. Добре перемішуємо і доводимо маринад до кипіння, кип’ятимо 1-2 хвилини і знімаємо з вогню.
В баночки розкладаємо натертий часник, додаємо оцет і заливаємо гарячий маринад.
Банки щільно закручуємо прокип’яченими кришками, перевертаємо догори дном, вкриваємо пледом і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження.
Помідори в снігу повністю готові. Готові закрутки прибираємо в темне прохолодне місце на зберігання.
Мариновані помідори з оцтом Помідори без стерилізації на зиму Помідори гарячим способом Помідори на 3 літрову банку на зиму Помідори на зиму Помідори під снігом з часником Солодкі помідори без стерилізації Томати, залиті окропом