Гвоздика – спеція специфічна. Аромат у неї насичений, пряний і досить сильний. Багато гвоздики шанувальників, але є і ті, хто її любить. Якщо ви не з числа останніх, то пропонуємо замаринувати томати з участю цих ароматних «цвяшків». Помідори можна брати будь-якого кольору і сорту, головне, щоб вони були зрілими і якісними. А можна і зовсім змішати різні томати в одній банці – візуально вийде дуже привабливо. Рецепт розрахований на літрову банку помідорів.
Інгредієнти: на 1 л.
- Помідори свіжі – 500 гр.
- Сіль – 2 ч. л.
- Цукор-пісок – 2 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
- Часник – 6 зуб.
- Лавровий лист – 4 шт.
- Перець чорний мелений – 4 шт.
- Гвоздика – 7 бутонів
Процес приготування:
Готувати мариновані помідори з гвоздикою легко! Для маринування можна використовувати різні помідори: як по сорту, так і за кольором. В залежності від розміру плодів змінюється і їх кількість в банку. Приміром, щоб замаринувати літрову банку «черрі», знадобиться близько 800 гр. сировини. Помідорів сорту «Вершки» потрібно орієнтовно 600 гр. на один літр консервації. Незмінною залишається пропорція компонентів для маринаду.
Помідори ретельно миємо від пилу і забруднень. Припустимо маринувати помідори разом з плодоніжкою – це красиво і нітрохи не псує смак заготовки. Часник очищаємо від лушпиння.
Банки моєму содовим розчином і обсушуємо. Кришки моєму і кип’ятимо дві хвилини у воді. У підготовлені банки укладаємо лаврове листя, чорний перець і гвоздику. Помідори кладемо зверху досить щільно, не забуваючи перекладати їх зубками часнику.
Заливаємо помідори в банках крутим окропом і витримуємо десять хвилин. Воду з банок зливаємо в окрему каструлю і додаємо в неї сіль та цукровий пісок. Доводимо маринад до кипіння. Заливаємо киплячим маринадом ошпарені помідори і потім заливаємо в банки оцет. Відразу закочує банки стерильними кришками.
Закатані банки перевертаємо догори дном і закутуємо ковдрою. У такому положенні даємо їм повільно охолонути. Охолоджені банки ставимо в прохолодне темне місце для зберігання.
Приємного апетиту!
Мариновані помідори з оцтом Мариновані помідори класичні Мариновані помідори як в магазині Помідори на 1.5 літрову банку на зиму Солодкі мариновані помідори Солодкі помідори без стерилізації Томати, залиті окропом