Мариновані помідори з хріном відрізняє від інших заготовок особливий аромат і смак. Помідори вийдуть міцними, а маринад сильним і ароматним. Для цього рецепта візьміть невеликі томати і бажано м’ясистих сортів. Готуємо зі стерилізацією.
Інгредієнти: на 2 л.
- Помідори свіжі (невеликі) – 2 кг
- Корінь хрону – 60 – 70 гр.
- Часник 8 зуб.
- Петрушка – 1 пучок
- Вода – 1 л
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 70 мл
Процес приготування:
Як приготувати мариновані помідори з хроном? Невеликі і міцні помідори добре промийте і розріжте на половинки, оскільки вони більш компактно заповнять баночки.
Почистіть часник і корінь хрону. Петрушку промити холодною водою.
Ці інгредієнти перекрутіть на м’ясорубку або подрібніть в чаші блендера.
Потім їх добре перемішайте в окремій мисочці.
Баночки для заготівлі і кришки стерилізуйте будь-яким способом. Підготовлені помідори пошарово укладіть в баночки зрізом вниз, розміщуючи між помідорами подрібнені хрін з часником і зеленню. Заповніть баночки до самого верху.
В окремому посуді зваріть маринад з розрахованої кількості води, солі та цукру. Маринад поваріть на маленькому вогні декілька хвилин, додайте оцет і вимкніть вогонь.
Приготованим гарячим маринадом залийте помідори в баночках, заповнюючи їх до самого верху. Потім баночки накрийте кришками, стерилізуйте в окремому посуді протягом 15 хвилин.
Помідори в баночках остудіть протягом доби в перевернутому стані і під теплим покривалом і перенесіть на зберігання.
Вдалих заготовок!
Мариновані помідори Мариновані помідори в 3-х літрових банках Помідори гарячим способом Помідори з хріном і часником Помідори з цукром на зиму Помідори на 3 літрову банку на зиму Помідори половинками на зиму Солодкі помідори з часником