Цвітна капуста при консервації чудово поєднується з помідорами. Ці овочі доповнюють один одного: присутність в закатці цих двох інгредієнтів дозволяє закуски бути дуже соковитою, живильною, з насиченим смаком. Обов’язково приготуйте мариновані помідори з кольоровою капустою для вашої родини, гарантуємо, що всі залишаться задоволені!
Інгредієнти: на 5 порц.
- Помідори свіжі – 6 шт.
- Капуста цвітна – 5 шт.
- Огірки – 4 шт.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Кабачки – 0,5 шт.
- Морква – 0,5 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Кріп (пучок і парасольку) – 1 шт.
- Гірчиця французька – 2 ч. л.
- Вода – 5 ст.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 60 мл
Процес приготування:
Підготувати всі необхідні для приготування маринованих помідорів з кольоровою капустою на зиму інгредієнти. Помідори, огірки, кабачки і суцвіття цвітної капусти помити і просушити на кухонному рушнику. Часник, цибулю і моркву очистити. Перець помити і очистити від насіння. Парасольки кропу помити і просушити.
Перець нарізати соломкою, кабачки нарізати невеликими кружечками. Цибулю нарізати четвертинками. Від огірків відрізати кінчики. Моркву нарізати соломкою.
Банки і кришки стерилізувати. Чергуючи, відправити в банку помідори, огірки, кабачки, перець, цибулю, часник, суцвіття цвітної капусти, морква.
Наверх укласти парасольки кропу.
Для маринаду закип’ятити воду, розчинити в ній сіль і цукор. Залити готовий маринад в банки з овочами. Залишити на 5 хвилин.
Потім злити розсіл, закип’ятити його знову, залити в банки. Влити туди ж оцет.
Банки закатати, перевернути їх і дати у такому вигляді повністю охолонути. Зберігати мариновані помідори з кольоровою капустою на зиму в прохолодному темному місці. Дуже смачна закуска до будь-якого столу готова!
Мариновані помідори Мариновані помідори в 3-х літрових банках Мариновані помідори з часником і зеленню Помідори з часником на зиму Помідори на зиму класичні Салат з огірків, перцю і цибулі на зиму Солодкі мариновані помідори