Ароматні зелені томати, заготовлені таким способом, ще називають грузинськими. Можливо, це пов’язано з їх пікантним приголомшливим смаком. Такі помідори можна їсти навіть як окрему страву.


Інгредієнти: на 8 арк.

  • Помідори зелені – 4 кг
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Перець чилі – 150 гр.
  • Часник – 150 гр.
  • Петрушка – 100 гр.
  • Селера – 80 гр.
  • Сіль – 4 ст. л.
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування маринованих помідорів з перцем? З часнику зніміть піну, промийте і наріжте його соломкою. Підготуйте банки: перевірити їх на відсутність тріщин і сколів, вимийте з содою і поставте на стерилізацію на 15 хвилин у духовку.

Вимийте зелень і порубаєте ножем.

Перець промийте, виріжте серцевину і наріжте дрібним кубиком. З’єднайте його з часником і зеленню в одній мисці.

Закип’ятіть воду в сотейнику, розведіть в киплячій воді сіль із розрахунку 2 ст. л. на 1 л. води. Прокип’ятіть розсіл 3 хвилини вимкніть вогонь.

на помідорах Зробіть надрізи приблизно до середини плоду.

Гострий перець дрібно наріжте і додайте в миску до іншим складовим. Перемішайте все, попередньо надівши рукавицю, щоб уникнути зіткнення з пекучим інгредієнтом.

Нафаршируйте томати зеленої начинкою.

Влийте киплячий розсіл в банки і закрийте тару спеціальною пластиковою кришкою і загорніть в марлю. На тиждень залиште заготовку в кімнаті, а потім перемістіть в холодильник.

Приємного апетиту!

Гостра закуска з помідорів Мариновані помідори Мариновані помідори з часником і зеленню Помідори без оцту і без стерилізації Помідори гарячим способом Помідори чилі на зиму