Ароматні зелені томати, заготовлені таким способом, ще називають грузинськими. Можливо, це пов’язано з їх пікантним приголомшливим смаком. Такі помідори можна їсти навіть як окрему страву.
Інгредієнти: на 8 арк.
- Помідори зелені – 4 кг
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Перець чилі – 150 гр.
- Часник – 150 гр.
- Петрушка – 100 гр.
- Селера – 80 гр.
- Сіль – 4 ст. л.
- Вода – 2 л
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування маринованих помідорів з перцем? З часнику зніміть піну, промийте і наріжте його соломкою. Підготуйте банки: перевірити їх на відсутність тріщин і сколів, вимийте з содою і поставте на стерилізацію на 15 хвилин у духовку.
Вимийте зелень і порубаєте ножем.
Перець промийте, виріжте серцевину і наріжте дрібним кубиком. З’єднайте його з часником і зеленню в одній мисці.
Закип’ятіть воду в сотейнику, розведіть в киплячій воді сіль із розрахунку 2 ст. л. на 1 л. води. Прокип’ятіть розсіл 3 хвилини вимкніть вогонь.
на помідорах Зробіть надрізи приблизно до середини плоду.
Гострий перець дрібно наріжте і додайте в миску до іншим складовим. Перемішайте все, попередньо надівши рукавицю, щоб уникнути зіткнення з пекучим інгредієнтом.
Нафаршируйте томати зеленої начинкою.
Влийте киплячий розсіл в банки і закрийте тару спеціальною пластиковою кришкою і загорніть в марлю. На тиждень залиште заготовку в кімнаті, а потім перемістіть в холодильник.
Приємного апетиту!
Гостра закуска з помідорів Мариновані помідори Мариновані помідори з часником і зеленню Помідори без оцту і без стерилізації Помідори гарячим способом Помідори чилі на зиму