Смачні помідори, мариновані зі свіжою петрушкою – краща підготовка до зимового сезону. Петрушка додає заготівлі особливий смак і аромат, який ні з чим не може зрівнятися. Рецепт дуже простий, але від цього не менш апетитний.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Помідори свіжі (дрібні) – 2 кг
- Петрушка – за смаком
- Лавровий лист – 4 шт.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Гвоздика – 6 бутонів
- Вода – 1 л
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Сіль велика – 2 ст. л.
- Оцет яблучний 6% – 100 гр.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування маринованих помідорів з петрушкою? Всі інгредієнти для приготування томатів з петрушкою заздалегідь підготуйте. Томати і петрушку промийте і обсушіть, відміряйте сипучі інгредієнти і оцет.
НА дно стерильної літрової банки викладіть очищені зубчики часнику, а також сформуйте дно і боки з гілочок петрушки.
В банку з петрушкою і часником щільно укладіть надколотые зубочисткою томати і залийте банку з заготівлею крутим окропом до самого верху. Банку прикрийте кришкою і залиште хвилин на десять, після чого злийте воду в каструлю і приготуйте розсіл.
Для приготування розсолу потрібно розвести у воді з банки з помідорами цукровий пісок і сіль і довести суміш до кипіння. Коли розсіл покипить пару хвилин, введи в нього оцет і швидко залийте помідори. Кришки загорніть і приберіть банки остигати на пару діб темне місце догори дном. Після цього зберігайте заготовку в темному місці з помірною температурою.
Консервовані помідори Мариновані помідори в 3-х літрових банках Помідори гарячим способом Помідори з петрушкою на зиму Помідори з яблучним оцтом Помідори на зиму пальчики оближеш Солодкі помідори в літрових банках