Апетитні томати з яблуками відрізняються своїм незвичайним смаком, який залежить від сорту яблук. Більш солодкі сорти подарують помідорів особливий ніжний присмак, а більш кислі сорти посилять кислинку заготовки. У сукупності з духмяними спеціями і травами виходить дивна закуска, яка вдало доповнює стіл.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Помідори свіжі – 1 кг
- Яблука – 2 – 3 шт.
- Кріп – 2 гілки
- Петрушка – 2 гілки
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 2 ч. л.
- Оцет яблучний 6% – 40 мл
- Перець духмяний – 5 – 6 шт.
- Кориця – 2 щіпки
Процес приготування:
Як почати готувати мариновані помідори з яблуками? Візьміть чисті банки і додатково стерилізуйте їх. У кожну банку укладіть за чистою гілочці кропу і петрушки. Потім наповніть банки промитими і надколотыми в районі плодоніжки томатами приблизно до половини.
Яблука для заготівлі ретельно вимийте, очистіть їх від шкірки і обов’язково видаліть серцевину з них. Простіше всього це зробити за допомогою спеціального пристосування, як на фото.
В банки з помідорами щільно укладіть колечка яблук, а потім доповісте в кожну банку залишилися помідори.
Закип’ятіть в каструлі воду для розсолу. Залийте окропом банки з заготівлею і дайте їм настоятися протягом двадцяти хвилин під кришкою. Воду злийте і додайте до неї сіль, цукор, корицю, духмяний перець і оцет. Доведіть маринад до кипіння.
Банки з помідорами і яблуками залийте маринадом, після чого загорніть банки стерильними кришками і переверніть догори дном до повного охолодження. Потім приберіть банки на зберігання в зручне місце без доступу світла.
Закрутки помідорів на зиму Мариновані помідори класичні Помідори гарячим способом Помідори на 1.5 літрову банку на зиму Помідори на 3 літрову банку на зиму Помідори на зиму Солодкі мариновані помідори з оцтом Солодкі помідори в літрових банках