Цю чудову і пікантну закуску можна приготувати тільки з хороших помідорів: пружних, м’ясистих і невеликих за розміром. Ідеально походять помідори черрі. Маринуються вони з часником, цибулею і свіжою зеленню. До маринаду в цьому рецепті вам пропонується додати мед, соєвий соус і оливкове масло.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Помідори свіжі – 600 гр.
- Часник – 0.5 головок
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Базилік свіжий – 1 пучок
- Петрушка – 1 пучок
- Для маринаду: –
- Масло оливкове – 4 ст. л.
- Соєвий соус – 1 ст. л.
- Мед – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
- Гірчиця – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Як приготувати мариновані помідори за 2 години? Помідори помийте і наріжте на середні шматочки. Покладіть їх в посуд для маринування.
Почистіть часник і цибулю. Наріжте часник на тонкі слайсы, а цибулю на півкільця. Свіжу зелень помийте, обсушіть серветкою і дрібно наріжте.
В піалу або чашку налийте вказане в рецепті кількість оцту, оливкового масла, соєвого соусу, солі, цукру і додайте чорний мелений перець і гірчицю. З допомогою виделки або віночка маринад добре перемішайте, щоб сіль і цукор повністю розчинилися.
До нарізаних помідорів перекладіть нашатковані цибулю, часник і зелень і перемішайте. Потім овочі залийте приготовленим маринадом і ще раз акуратно перемішайте.
Посуд з помідорами в маринаді закрийте шматочком харчової плівки і залиште на 1 годину при домашньої температурі, а потім на 1 годину поставте в холодильник. Після закінчення цього часу мариновані помідори ще раз перемішайте і можете подати до столу.
Приємного апетиту!
Мариновані помідори з часником Помідори з гірчицею на зиму Помідори холодним способом Помідори часточками з часником Солодкі мариновані помідори Солодкі помідори з часником Солоні помідори з гірчицею Швидкі мариновані помідори з часником