Цю чудову і пікантну закуску можна приготувати тільки з хороших помідорів: пружних, м’ясистих і невеликих за розміром. Ідеально походять помідори черрі. Маринуються вони з часником, цибулею і свіжою зеленню. До маринаду в цьому рецепті вам пропонується додати мед, соєвий соус і оливкове масло.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Помідори свіжі – 600 гр.
  • Часник – 0.5 головок
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Базилік свіжий – 1 пучок
  • Петрушка – 1 пучок
  • Для маринаду: –
  • Масло оливкове – 4 ст. л.
  • Соєвий соус – 1 ст. л.
  • Мед – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
  • Гірчиця – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати мариновані помідори за 2 години? Помідори помийте і наріжте на середні шматочки. Покладіть їх в посуд для маринування.

Почистіть часник і цибулю. Наріжте часник на тонкі слайсы, а цибулю на півкільця. Свіжу зелень помийте, обсушіть серветкою і дрібно наріжте.

В піалу або чашку налийте вказане в рецепті кількість оцту, оливкового масла, соєвого соусу, солі, цукру і додайте чорний мелений перець і гірчицю. З допомогою виделки або віночка маринад добре перемішайте, щоб сіль і цукор повністю розчинилися.

До нарізаних помідорів перекладіть нашатковані цибулю, часник і зелень і перемішайте. Потім овочі залийте приготовленим маринадом і ще раз акуратно перемішайте.

Посуд з помідорами в маринаді закрийте шматочком харчової плівки і залиште на 1 годину при домашньої температурі, а потім на 1 годину поставте в холодильник. Після закінчення цього часу мариновані помідори ще раз перемішайте і можете подати до столу.

Приємного апетиту!

Мариновані помідори з часником Помідори з гірчицею на зиму Помідори холодним способом Помідори часточками з часником Солодкі мариновані помідори Солодкі помідори з часником Солоні помідори з гірчицею Швидкі мариновані помідори з часником