Мариновані стрілки часнику чудово прикрасять будь-яке святкове блюдо. Маринувати їх можна за різними прянощами. Орієнтуйтеся на свій смак і додайте те, що зазвичай кладете до маринованими огірками або помідорів. В кожну баночку можете покласти різний набір прянощів. Маринуємо стрілки 2-кратної заливкою.
Інгредієнти: на 1 л.
- Часникові стрілки – 1 кг
- Листя чорної смородини – за смаком
- Листя вишні – за смаком
- Листя малини – за смаком
- Естрагон – за смаком
- Парасольки кропу – за смаком
- Перець чорний горошок – за смаком
- Перець духмяний горошок – за смаком
- Для маринаду: –
- Сіль – 1.5 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 100 мл
Процес приготування:
Готувати мариновані стрілки часнику просто! Помийте всі зелені листя і розкладіть їх в баночки. У кожну чашку покладіть горошки перцю.
Стрілки часнику помийте і наріжте на шматочки відповідно висоті баночки і потім щільно розкладіть їх по всіх банках.
Закип’ятіть в чайнику чисту воду, залийте окропом стрілки і, прикривши кришкою, залиште на 20 хвилин.
Потім воду з баночок через спеціальну кришку перелийте в каструлю і варіть на ній маринад, додавши розраховане кількість солі та цукру. У киплячий маринад налийте оцет.
Приготовленим маринадом залийте часникові стрілки і баночки відразу закатайте. Потім переверніть їх на кришки, укутайте теплим пледом і після охолодження перенесіть в місце зберігання.
Їжте на здоров’я!
Мариновані стрілки часнику на зиму Стрілки часнику