Любителям маринованих грибів хочу запропонувати простий рецепт шалено смачних маринованих синеножек. Ароматні гриби я мариную в літрових банках, це дуже зручно, в таких обсягах синеножки добре розходяться і не встигають зіпсуватися.
Інгредієнти: на 3 л.
- Рядовка – 3 кг
- Лавровий лист – 5 шт.
- Вода – 1 л
- Часник – 6 зуб.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Кріп – 0,5 пучків
- Сіль – 2 ст. л.
- Оцтова есенція – 3 ч. л.
Процес приготування:
Рецепт маринованих синеножек з оцтом на літрову банку простий у приготуванні! Підготуйте всі необхідні інгредієнти для маринованих синеножек. Ретельно переберіть синеножки і очистіть їх від шкірки. Добре промийте кріп, струсіть зайву вологу.
Ретельно промийте синеножки у холодній проточній воді. Великі синеножки розріжте на кілька частин.
Вимиті синеножки викладіть в глибоку каструлю. І залийте холодною водою, таким чином, щоб вона повністю покривала гриби. Додайте лавровий лист і чорний перець горошком, поставте на помірний вогонь. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і кип’ятіть 15-20 хвилин. Зварені синеножки злийте через сито або друшляк, дайте стекти зайвої рідини.
Часник очистіть від лушпиння, промийте в холодній воді, а потім подрібніть за допомогою гострого ножа.
Зелень кропу подрібніть ножем. Тим часом ретельно вимийте банки в теплій воді з харчовою содою, і стерилізуйте банки зручним способом – в мікрохвильовій печі, в духовій шафі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть в окремій каструлі 7-10 хвилин. Гриби з’єднайте з кропом і часником, добре перемішайте.
Приготуйте маринад. У каструлю налийте необхідну кількість холодної питної води. Потім додайте сіль, цукровий пісок і оцтову есенцію. Поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння. Гриби розкладіть по стерильним банками, і залийте киплячим маринадом. Скориставшись закаточной машинкою акуратно, щоб не обпектися, загорніть стерильними кришками.
Гарячі банки з маринованими синеножками переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою і залиште в такому стані до повного охолодження. Охолоджені банки з маринованими синеножками перемістіть в темне прохолодне місце або в холодильник на зберігання. Після того, як гриби повністю охолонуть, можна знімати пробу приблизно через 5-7 днів.
Приємного апетиту!
Гриби на зиму Мариновані гриби на зиму Мариновані рядовки на зиму Мариновані синеножки на зиму Рецепти з рядовки Рецепти з синеножки Синеножка на зиму