Мариновані томати в томатному соку стане справжньою знахідкою для тих, хто небайдужий до всіма улюбленому червоному овочу з теплиці. На приготування такої заготовки вам потрібно мінімальну кількість часу. Те ж саме можна сказати і про кількість інгредієнтів. А на виході ви отримуєте прекрасну закуску у вигляді помідорів, а також натуральний і ароматний томатний сік.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Помідори свіжі – 2,5 кг
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 40 мл
  • Перець духмяний горошок – 6 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Гвоздика – 3 бутона

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування маринованих помідор в томатному соку? Займемося підготовкою помідорів. Їх необхідно перебрати, віддавши перевагу самим стиглим.

Потім ретельно промити, видаливши гілочки і хвостики. Більш пружні плоди будемо закладати в банки. Плоди м’якше підуть на приготування соку.

Для соку нам знадобиться півтора кілограма м’яких томатів. Вимиті помідори розрізаємо на кілька частин, потім відправляємо їх в соковижималку. Після соковижималки пропустіть сік через сито для того, щоб видалити непотрібні фрагменти шкірки і насіння.

Виливаємо сік в окрему каструлю і доводимо його до кипіння.

Відразу після закипання додаємо в сік сіль, запашний перець, цукор і гвоздику. Все перемішуємо і варимо до тих пір, поки сіль і цукор повністю не розчиняться. Залишилося додати в загальну масу оцет і зняти каструлю з плити.

В заздалегідь пастеризовані банки розкладаємо помідори до самих країв.

Тепер заливаємо помідори томатним соком і прикривають кришками.

Дно великої каструлі устеляємо вафельним рушником, ставимо на його банки з помідорами, заливаємо в каструлю воду і кип’ятимо наші заготовки протягом п’ятнадцяти хвилин. Після цього виймаємо банки з каструлі і закочує їх кришками.

Консервовані помідори Мариновані помідори класичні Помідори гарячим способом Помідори з гвоздикою на зиму Помідори на 2 літрову банку на зиму Помідори на зиму класичні Помідори на зиму пальчики оближеш