Мариновані томати в томатному соку стане справжньою знахідкою для тих, хто небайдужий до всіма улюбленому червоному овочу з теплиці. На приготування такої заготовки вам потрібно мінімальну кількість часу. Те ж саме можна сказати і про кількість інгредієнтів. А на виході ви отримуєте прекрасну закуску у вигляді помідорів, а також натуральний і ароматний томатний сік.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Помідори свіжі – 2,5 кг
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 40 мл
- Перець духмяний горошок – 6 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Гвоздика – 3 бутона
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування маринованих помідор в томатному соку? Займемося підготовкою помідорів. Їх необхідно перебрати, віддавши перевагу самим стиглим.
Потім ретельно промити, видаливши гілочки і хвостики. Більш пружні плоди будемо закладати в банки. Плоди м’якше підуть на приготування соку.
Для соку нам знадобиться півтора кілограма м’яких томатів. Вимиті помідори розрізаємо на кілька частин, потім відправляємо їх в соковижималку. Після соковижималки пропустіть сік через сито для того, щоб видалити непотрібні фрагменти шкірки і насіння.
Виливаємо сік в окрему каструлю і доводимо його до кипіння.
Відразу після закипання додаємо в сік сіль, запашний перець, цукор і гвоздику. Все перемішуємо і варимо до тих пір, поки сіль і цукор повністю не розчиняться. Залишилося додати в загальну масу оцет і зняти каструлю з плити.
В заздалегідь пастеризовані банки розкладаємо помідори до самих країв.
Тепер заливаємо помідори томатним соком і прикривають кришками.
Дно великої каструлі устеляємо вафельним рушником, ставимо на його банки з помідорами, заливаємо в каструлю воду і кип’ятимо наші заготовки протягом п’ятнадцяти хвилин. Після цього виймаємо банки з каструлі і закочує їх кришками.
Консервовані помідори Мариновані помідори класичні Помідори гарячим способом Помідори з гвоздикою на зиму Помідори на 2 літрову банку на зиму Помідори на зиму класичні Помідори на зиму пальчики оближеш