Рецепт маринованих зелених помідорів – це безпрограшний варіант холодної закуски, який буде актуальним як для сімейної вечері або поїздки на шашлики, так і до святкового столу. На відміну від приготування і закачування багатьох салатів, наш салат не відніме у вас багато часу і сил. Салат готується максимально просто і швидко. Отже, приступимо!
Інгредієнти: на 8 арк.
- Помідори зелені – 4 кг
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Морква – 1 кг
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Масло рослинне – 250 мл
- Сіль – 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 100 мл
- Приправа для корейської моркви – 15 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати зелені мариновані помідори по-корейськи? Овочі чистимо, промиваємо, у помідор вирізаємо плодоніжку, перець чистимо від насіння.
Помідори нарізаємо невеликими шматочками. Морква шаткуємо на крупній тертці. Перець нарізаємо тонкою соломкою. Цибулю шаткуємо півкільцями, якщо цибулю невеликий, можна нарізати його тонкими кільцями.
Нашатковані овочі кладемо в глибоку миску, додаємо цукор, сіль, спеції, олію і оцет. Все добре перемішуємо і викладаємо салат в каструлю.
Ставимо каструлю з салатом на середній вогонь, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і тушкуємо салат під кришкою 15-20 хвилин, не забуваючи часто помішувати. За цей час промиваємо і стерилізуємо банки для салату, кип’ятимо кришки.
Як тільки овочі поміняли свій колір, знімаємо каструлю з вогню, щоб вони не перетушились і зберегли свою форму. Гарячий салат розкладаємо по стерилізованим банкам, закриваємо кришками, накриваємо теплим пледом або махровим рушником і залишаємо до повного охолодження. Після чого прибираємо салат на зберігання в прохолодне темне місце.
Зелені помідори на зиму Мариновані помідори з оцтом Помідори на зиму класичні Помідори по-корейськи Салат з помідорів з олією на зиму Салат з помідорів, перцю і цибулі Солодкі мариновані помідори