Гостра закуска виходить із зелених помідорів в кисло-солодкому маринаді з часником. Така страва готується швидко, однак йому потрібно дати настоятися близько 2 тижнів. Для гостроти додається гострий червоний перець.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Помідори зелені – 2 кг
- Перець чилі – 2 шт.
- Часник – 2 головки
- Оцет столовий 9% – 140 мл
- Цукор-пісок – 140 гр.
- Сіль – 1 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування маринованих зелених помідорів з часником? Овочі перебрати і помити. Помідори порізати на кілька частин, викласти у ємність для маринування. Тару попередньо потрібно вимити з содою, обполоснути. Потім залити окропом і дати постояти 15 хв, після чого воду вилити.
Для маринаду червоний гострий перець очистити від насіння. Почистити часник. Перекрутити гострі компоненти через м’ясорубку. В окремій мисці змішати оцет, цукровий пісок і сіль, потім туди ж відправити суміш часнику і перцю, перемішати. Залити цією сумішшю помідори в ємності і перемішати.
Відро з помідорами в маринаді накрити широкою тарілкою, притиснути вантажем і залишити при кімнатній температурі на 12 годин.
Після закінчення зазначеного часу вантаж прибрати, томати перекласти в невелику ємність, накрити кришкою і поставити в холодильник або льох. Через 2 тижні помідори будуть готові.
Приємного апетиту!
Консервовані помідори Мариновані помідори Мариновані помідори часточками Помідори холодним способом Помідори часточками на зиму Солодкі мариновані помідори Солодкі помідори в літрових банках