Кабачок – універсальний дієтичний овоч, з якого готують гарячі страви, закуски і салати. Кабачок вживають як в приготованому, так і в сирому вигляді. Я пропоную приготувати мариновану кабачок по-корейськи.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Кабачки – 1 кг
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля зелена – за смаком
- Часник – 3 зуб.
- Сіль – 1.5 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Оцтова есенція – 1 ст. л.
- Коріандр – 0.5 ч. л.
- Перець червоний мелений – 0.5 ч. л.
- Масло рослинне – для прикраси
Процес приготування:
Приступимо до приготування маринованої кабачка по-корейськи. Підготуйте необхідні інгредієнти. Овочі і зелений лук ретельно вимийте. Кабачки і моркву очистіть від шкірки. Часник очистіть від лушпиння. Моркву натріть на тертці для корейської моркви. Викладіть в глибокий салатник.
Якщо у кабачків або цукіні тонка шкірка, то очищати її не обов’язково. Кабачки наріжте вздовж, а потім тонкими довгастими півкільцями і відправте в салатник до моркви.
У болгарського перцю видаліть серцевину з насінням, наріжте тонкими півкільцями і додати до решти нарізаних овочів.
Посоліть отриману овочеву суміш і ретельно перемішайте. Залиште на 20 хвилин.
Зелений лук наріжте середніми за розміром довгастими пір’ям.
Часник подрібніть гострим ножем. Для цього салату підходить тільки такий спосіб.
Настоявшиеся овочі злегка відіжміть і перемістити в іншу миску. В отриманий салат, влийте оцтову есенцію.
Додайте цукровий пісок.
Наступним кроком насипте всі необхідні приправи і спеції – мелений коріандр і мелений червоний перець. Ретельно перемішайте салат.
Додайте невелику кількість рослинного масла.
Додайте пір’я цибулі і подрібнений часник, добре перемішайте і подавайте салат маринований кабачок по-корейськи на стіл.
Приємного апетиту!
Гарнір з кабачків