Кабачок – універсальний дієтичний овоч, з якого готують гарячі страви, закуски і салати. Кабачок вживають як в приготованому, так і в сирому вигляді. Я пропоную приготувати мариновану кабачок по-корейськи.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Кабачки – 1 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля зелена – за смаком
  • Часник – 3 зуб.
  • Сіль – 1.5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Оцтова есенція – 1 ст. л.
  • Коріандр – 0.5 ч. л.
  • Перець червоний мелений – 0.5 ч. л.
  • Масло рослинне – для прикраси

Процес приготування:

Приступимо до приготування маринованої кабачка по-корейськи. Підготуйте необхідні інгредієнти. Овочі і зелений лук ретельно вимийте. Кабачки і моркву очистіть від шкірки. Часник очистіть від лушпиння. Моркву натріть на тертці для корейської моркви. Викладіть в глибокий салатник.

Якщо у кабачків або цукіні тонка шкірка, то очищати її не обов’язково. Кабачки наріжте вздовж, а потім тонкими довгастими півкільцями і відправте в салатник до моркви.

У болгарського перцю видаліть серцевину з насінням, наріжте тонкими півкільцями і додати до решти нарізаних овочів.

Посоліть отриману овочеву суміш і ретельно перемішайте. Залиште на 20 хвилин.

Зелений лук наріжте середніми за розміром довгастими пір’ям.

Часник подрібніть гострим ножем. Для цього салату підходить тільки такий спосіб.

Настоявшиеся овочі злегка відіжміть і перемістити в іншу миску. В отриманий салат, влийте оцтову есенцію.

Додайте цукровий пісок.

Наступним кроком насипте всі необхідні приправи і спеції – мелений коріандр і мелений червоний перець. Ретельно перемішайте салат.

Додайте невелику кількість рослинного масла.

Додайте пір’я цибулі і подрібнений часник, добре перемішайте і подавайте салат маринований кабачок по-корейськи на стіл.

Приємного апетиту!

Гарнір з кабачків