Існує кілька способів заготівлі моркви на зиму. З моркви готують салати, різноманітні засмажки, також заморожують її на тертому вигляді. Я хочу поділитися рецептом маринованої моркви. Морква, приготована за цим рецептом, виходять хрусткі і дуже смачною.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Морква – 1 кг
  • Масло рослинне – 150 мл
  • Часник – 200 гр.
  • Оцет столовий 9% – 5 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

Готувати маринований морква на зиму просто! Молоду моркву ретельно вимийте, а потім очистіть за допомогою гострого ножа. Якщо ви використовуєте моркву з товстою шкіркою, тоді очистіть її за допомогою овочечистки.

Очищену моркву наріжте брусочками, якщо морква тонка, то її можна не різати.

Підготовлену моркву викладіть у посуд з товстим дном, залийте холодною водою і поставте на вогонь. Морква доведіть до кипіння на середньому вогні, після чого зменшіть вогонь і готуйте приблизно 3-5 хвилин. Акуратно вийміть з води моркву і повністю остудіть.

Часник очистіть від лушпиння, промийте в холодній воді, а потім подрібніть за допомогою гострого ножа або пропустіть через прес. Також можна скористатися дрібної теркою. Подрібнений часник викладіть в невелику ємність і залийте необхідною кількістю рослинного масла.

Ретельно вимийте банки, а потім стерилізуйте їх на водяній бані. Також можна скористатися мікрохвильовою піччю або духовою шафою.

В стерильні банки укладіть необхідні приправи за бажанням, а потім заповніть банки морквою, розмістивши її вертикально. Зверху викладіть часникову пасту.

Приготуйте маринад. У каструлю налийте необхідну кількість води і доведіть її до кипіння на середньому вогні. Додайте необхідну кількість солі, а також цукрового піску. Зменшіть вогонь і готуйте маринад приблизно 7-10 хвилин. Приблизно за пару хвилин до кінця варіння додайте необхідну кількість столового оцту. Банки з морквою залийте приготовленим маринадом, накрийте стерильними кришками.

Банки з морквою помістіть в каструлю, застеливши її рушником. Налийте теплої води по плечики банок, поставте на вогонь і доведіть до кипіння, зменшіть вогонь, і стерилізуйте банки 10-15 хвилин. Вийміть гарячі банки і добре закрутіть їх стерильними кришками. Переверніть догори дном, укутайте теплою ковдрою і залиште на 12 годин. Перемістіть в темне місце на зберігання.

Приємного апетиту!

Новости