Апетитний маринований виноград – це справжній рай для гурманів. Цією закускою можна здивувати практично кого завгодно, особливо, якщо ви не мешкаєте в південних регіонах. Маринований виноград прекрасний у салатах, канапе, в якості закуски до міцних напоїв. Спробуйте!
Інгредієнти: на 1 л.
- Виноград – 0,5 кг
- Оцет столовий 9% – 1 склянка
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Сіль – 0.25 ч. л.
- Гірчиця французька – 1,5 ч. л.
- Перець чорний горошок – 0,5 ч. л.
- Кориця – 0,5 ч. л.
- Гвоздика – 4 бутона
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування маринованого винограду по-грузинськи? Для початку підготуйте все необхідне: відміряйте всі інгредієнти, переберіть виноград і відокремте його від гілочок.
Добре промийте відібраний виноград, після чого дайте йому повністю стекти і обсохнути. В цей же час стерилізуйте ретельно вимиті баночки для заготівлі.
Баночки наповніть виноградом до самих країв.
В каструлі приготуйте маринад для винограду: у воді розведіть цукор, спеції, сіль і оцет. Проваріть маринад кілька хвилин після закипання, після чого швидко залийте його в банки з виноградом.
Закрутіть кришки на банках з виноградом відразу ж, а потім банки переверніть догори дном і залиште в такому положенні до повного охолодження.
Баночки з готовим маринованим виноградом потрібно зберігати в темному прохолодному місці. Подавати можна до будь-яких страв, особливо до червоного м’яса, сиру, вина.
Новости