Оригінальну заготовку з маринованого винограду можна подавати до м’ясних страв. Особливо закуска поєднується з бараниною і шашликом. Рецепт приготування простий, а смак такого винограду вас по-справжньому здивує.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Виноград – 600 гр.
- Оцет яблучний 5% – 100 мл
- Сіль – 2 ч. л.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Вода – 2 склянки
- Перець чорний горошок – 2 шт.
- Кориця мелена – за бажанням
Процес приготування:
Як приготувати маринований виноград в літрових банках? Спочатку приготуємо маринад. У каструлю наливаємо воду. До неї додаємо оцет, цукор, сіль, горошини чорного перцю і за бажанням корицю. Перемішуємо вміст, доводимо до кипіння і знімаємо з плити.
Виноград ретельно промиваємо, акуратно знімаємо його з гілочок і викладаємо в чисту літрову банку.
Заливаємо виноград маринадом. Закриваємо кришкою і залишаємо остигати в будинку на 3-4 дні. Через це час заготовка повністю готова, її можна відправляти на зберігання.
Новости