Оригінальну заготовку з маринованого винограду можна подавати до м’ясних страв. Особливо закуска поєднується з бараниною і шашликом. Рецепт приготування простий, а смак такого винограду вас по-справжньому здивує.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Виноград – 600 гр.
  • Оцет яблучний 5% – 100 мл
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Вода – 2 склянки
  • Перець чорний горошок – 2 шт.
  • Кориця мелена – за бажанням

Процес приготування:

Як приготувати маринований виноград в літрових банках? Спочатку приготуємо маринад. У каструлю наливаємо воду. До неї додаємо оцет, цукор, сіль, горошини чорного перцю і за бажанням корицю. Перемішуємо вміст, доводимо до кипіння і знімаємо з плити.

Виноград ретельно промиваємо, акуратно знімаємо його з гілочок і викладаємо в чисту літрову банку.

Заливаємо виноград маринадом. Закриваємо кришкою і залишаємо остигати в будинку на 3-4 дні. Через це час заготовка повністю готова, її можна відправляти на зберігання.

Новости